Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Internetom do rasta

Elektroničke komunikacije u Hrvatskoj u oporavku

'sis...130505...sisak...katastar...planovi na internetu...kompjutori... snimio nikola cutuk'
'nikola cutuk'
02.12.2011.
u 22:00

Ukupni prihodi ostvareni od širokopojasnog pristupa internetu rastu, kao i broj priključaka, pokazuju podaci HAKOM-a

Elektroničke komunikacije u Hrvatskoj nalaze se u stanju ubrzanih promjena, kao posljedice brzog napretka tehnologije i pojave niza novih usluga. Unatoč nepovoljnim gospodarskim prilikama, ukupan prihod tržišta elektroničkih komunikacijskih usluga u Hrvatskoj u trećem tromjesečju 2011. rastao je nešto više od 11 posto u odnosu na prethodno tromjesečje, stoji u priopćenju Hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije.

Trenutačno se većina prihoda na tržištu ostvaruje od telefonskih usluga. Međutim, u skladu s trendovima na tržištu, protekla razdoblja obilježila je povećana potražnja za uslugom širokopojasnog pristupa internetu. Takav pozitivan trend nastavio se i u trećem tromjesečju, koje bilježi porast broja priključaka od 9,33 posto na godišnjoj razini, dok je ukupan prihod porastao 9,06 posto u odnosu na drugi kvartal te je iznosio 519 milijuna kuna, a u odnosu na lani porastao je 30,43 posto. Za dinamiku ovog dijela tržišta najzaslužniji su omjer cijena i kvaliteta usluge te povećana dostupnost interneta.

I mobilnim mrežama nastavlja se trend rasta broja korisnika i ukupnih prihoda. Sve više krajnjih korisnika koristi i uslugu IPTV-a.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije