Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Ekonomski fakultet u Beču i Večernji list dodijelili stipendiju

WU
Marko Prpić/PIXSELL
PR
Autor
PR članak
04.02.2012.
u 08:00

Dobitnica stipendije za studij WU Executive MBA Valentina Donovald uvjerena je da će joj ona pomoći u daljnem napredovanju u karijeri i pronalasku još boljeg posla

Executive Academy Ekonomskog sveučilišta (WU) u Beču u suradnji s Večernjim listom jučer je Valentini Donovald dodijelio 35.000 eura vrijednu stipendiju za studij Executive MBA. Valentina Donovald izabrana je među osam kandidata koji su ušli u uži izbor, a posao za žiri, prema rječima dekana WU Executive Academya Bode B. Schlegelmilcha, nije bio nimalo lak.

- Svi kandidati imali su visoki stupanj obrazovanja i bogato internacionalno iskustvo. Mnogi su radili u svjetski poznatim kompanijama tako da je pred nama bio izuzetno težak zadatak. Odlučili smo se za Valentinu Donovald koja nas je u prvom redu impresionirala  svojim etuzijazmom i dosadašnjom karijerom. Vjerujemo da joj naš program može pomoći da još bolje iskoristi svoj potencijal i ostvari još bolju karijeru u budućnosti – istaknuo je Bodo B. Schlegelmilch.

Dobitnica stipendije Valentina Donovald, koja momentalno radi u tvrki koja se bavi prodajom softvera, većinu svoje karijere provela je u farmaceutskoj industriji. Bivša šefica ureda jednog stranog farmaceutskog predstavništva u Zagrebu, kazala je kako zbog jake konkurencije nije očekivala da će baš ona biti odabrana.

- Za stipendiju sam se zainteresirala čim sam vidjela oglas u Večernjem listu. Kako sam završila ekonomiju – međunarodnu trgovinu, pomislila sam da vrijedi probati. Posebno mi se dopalo što je cijeli program multikulturalan jer sam u svojoj karijeri puno radila i surađivala s ljudima iz cijele Europe.Veliki mi se izazovom čini i to što se tijekom programa posjećuju i druga priznata sveučilišta. Uvjerena sam da će mi ovaj program pomoći u daljnem napredovanju u karijeri i pronalasku još boljeg posla – smatra Valentina Donovald.

Izvanredni studij WU Executive MBA organiziraju zajednički Executive Academy Ekonomskog sveučilišta u Beču u Carlson School of Management Sveučilišta Minesota. Polaznici studija stječu dvije diplome, američku i europsku. Program ima četiri akreditacije (AACSB, AMBA, EQUIS i FIBAA) i visoko je rangiran u svijetu.

Financial Times smatra ga 38. najboljim svoje vrste u svijetu. Program stavlja naglasak na opći menadžment i rukovođenje, a odvija se na engleskom jeziku. Traje ukupno 14 mjeseci, ali uz samo 40 radnih dana pa polaznici ne moraju puno izostajati s posla. Program uključuje i tri studijska putovanja - u Istočnu Europu, Aziju i Ameriku – što privlači poslovne ljude i menadžere iz cijelog svijeta. Tako su program WU Executive MBA dosad pohađali polaznici iz više od 35 zemalja svijeta.

Prema podacima iz najnovijeg anketiranja svršenih polaznika programa, 79 posto njih je nakon stjecanja diplome značajno povečalo svoja primanja , dok ih je 43 posto ušlo u top menadžment ili postalo član uprave.

Želite prijaviti greške?