Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Optimistično

EBRD prognozira u 2013. rast hrvatskog BDP-a više od 1 posto

'29.10.2010., Solaris, Sibenik - Odrzana 20. godisnja konferencija Zagrebacke burze. Svake godine u listopadu Zagrebacka burza organizira veliku medjunarodnu konferenciju kao sredisnje mjesto okupljan
'Filip Brala/PIXSELL'
04.12.2012.
u 14:30

Moguće je ipak i revidiranje te prognoze s obzirom na visok rizik negativnog utjecaja krize

Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) za Hrvatsku u 2013. očekuje rast BDP-a po stopi višoj od 1 posto, izjavio je Peter Sanfey iz Ureda glavnog ekonomista EBRD-a na predstavljanju EBRD-ova Transition Reporta za 2012. dodavši kako je moguće da će se ta prognoza revidirati s obzirom na visok rizik negativnog utjecaja krize na sastavnice BDP-a.

Kako prenosi HRT, Sanfey je kazao da prioritet Hrvatskoj u 2013. treba biti provedba reformi nužnih da se potakne gospodarski rast i gospodarstvo pripremi za članstvo u Europskoj uniji.

Direktorica EBRD-a za Hrvatsku Zsuzsanna Hargitai najavila je pak skoro donošenje EBRD-ove strategije za Hrvatsku za razdoblje od 2013. do 2015. kada će EBRD, procjenjuje se, za projekte u Hrvatskoj osigurati 200 do 300 milijuna eura godišnje.

>>Četvrti kvartal: Većina bez božićnice, BDP će još pasti

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Pecine
Pecine
15:42 04.12.2012.

u uvjetima Linićeve porezne presije nad stanovništvom i poskupljenja apsolutno svih proizvoda i usluga čije cijene određuje Vlada ili lokalne vlasti nemoguć je bilo kakav rast bdp-a. Građani će bit prisiljeni smanjit potrošnju na minimum, a od javnih investicija ionakoo neće biti ništa, što je i bolje da ne bude jer one uglavnom služe da netko stavi proviziju u džep. Sad je i ovima iz Katara jasno s kime imaju posla. Osobno neću više ni kune trošiti u Hrvatskoj a posebno od kad mi je Grad Rijeke ove godine samo na prometnim prekršajima ukrao 6500 kn..Radije kupujem hrvatske proizvode u Sloveniji nego da kroz PDV dajem lovu kriminalcima svih boja, stranaka i razina. Slovenci su makar dosegli određenu političku zrelost da prepoznaju kako ih tzv 'elite' već desetljećima upropaštavaju i zadužuju. Mi ćemo ovu bulimentu skinuti s vrata tek kad dođemo do dna.

OB
-obrisani-
18:12 04.12.2012.

Jesu li to oni isti što su im prije dva mjeseca popravili kreditni rejting pa ga spustili u smeće. Pokušavaju nas dići što više, kako bi bolje tresnuli. Uz komunističku vladu i predsjednika moguće je jedino napredovati prema nazad!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije