Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mliječni deserti

Dukatovi proizvodi za Laos, Kongo i druge daleke zemlje

Dukat
Goran Stanzl/PIXSELL
19.03.2014.
u 20:03

Tvrtka u sastavu Lactalisa započela je izvoz trajnih mliječnih deserta u 17 dalekih zemalja

S investicijom vrijednom 6,6 milijuna kuna zagrebački je Dukat okrenuo novu stranicu u mljekarskoj industriji.

Tvrtka u sastavu Lactalisa započela je izvoz trajnih mliječnih deserta u 17 dalekih zemalja: Laos, Burkinu Faso, Kongo, Novu Kaledoniju, Gvadalupe, Nigeriju, Kambodžu, Senegal, Kuvajt, Obalu Bjelokosti, Gabon, Niger, Reunion, Džibuti, Maldive, Maleziju i Francusku Polineziju, koji su tamošnjim potrošačima dostupni pod globalno poznatom robnom markom mlijeka i mliječnih proizvoda Lactel (globalna robna marka grupe Lactalis).

Specifičnost te linije proizvoda jest što ne zahtjeva rukovanje i čuvanje u hladnom lancu, što je čini posebno pogodnom za duže transporte te čuvanje u ambijentalnim uvjetima, priopćili su iz Dukata. Spomenuta investicija, u koju su uložene tri godine rada i istraživanja te pilot proizvodnji i industrijskih proba, Dukatu će otvoriti vrata globalnog tržišta te osigurati preduvjete održivog poslovanja i u uvjetima zaoštrene europske konkurencije, tvrde u Dukatu.

U budućnosti očekuju daljnji rast proizvodnje i izvoza mliječnih deserta uz otvaranje novih izvoznih tržišta - zemalja Južne Amerike, Kine, Bliskog istoka, novih zemalja u Aziji i Africi te kroz razvoj novih receptura.

>> Zagrebački Dukat nastavlja lanac solidarnosti

>> Pogledajte koji su se hrvatski brendovi našli među 25 najjačih u regiji!

Komentara 5

Avatar tajar
tajar
20:49 19.03.2014.

Nije bitno što je Dukat prodat Francuzima, glavno je da su hrvatski mali proizvođači mlijeka uništeni!

ZR
zr
21:58 19.03.2014.

E da i pošto sam u tom poslu lepo pijete mlijeko iz srbije sve ga fino spakiraju u dukatovu Ambalažui sitno napišu proizvodi AD mlekara Subotica tolminska 10. Tako jedete Dijamntov margarin i ulje , Voćne sokove od Nektara ii Vino Župe, Kupujete skrob i dekstrozne sirupe iz Skrobare u Pančevu, Šećer iz Pećinaca i Sente, Meso od Matijevića i Karneksa, Brašno iz Sente,Mrkšićevih Salaša, Perad sa farmi iz Žitišta (Perutnina Ptuj). Blok,Ciglu,Crep iz Kikinde Toza Marković, Keramiku iz Kikinde,Šapca. Vino iz Čoke,Kruševca samo ga iz cisterne istaču u Agrokoru i pakiraju. Pivo Zagrebačka Pivovara u vlasništvu Kanadskog COORS ali pola piva ide iz Apatina u ambalaži Ožujsko. Kupatilski nameštaj iz Colpine fabrike u Zrenjaninu. Boshove i Panasonikove proizvode iz Svilajnca i Pećinaca,Gorenje iz Zaječarske i Čačanske fabrike. Knauf ov program iz vladičinog Hana, Weberov iz Topole, Deterdžente iz Beohemije Zrenjanin pa pakuju u saponiji Osijek a svoje otpuštaju. Mogao bi da pišem još ali je besmisleno upropastila vas je vaša vlada ova i predhodna čak su vam i autoceste prodali da je samo mlijeko bilo bi super....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije