Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
podržavaju program potpore proizvođačima

Dukat najavio rast otkupnih cijena mlijeka

Dukat
Goran Stanzl/PIXSELL
11.07.2018.
u 11:14

Za mlijeko predano u srpnju Dukatovi farmeri bit će plaćeni osam lipa više po litri u odnosu na prethodni mjesec

Dukat je u srijedu najavio da će povećati otkupne cijene svježeg sirovog mlijeka na svom otkupnom području - za mlijeko predano u srpnju za osam lipa po litri, a u rujnu za dodatnih osam lipa, čime će otkupna cijena ukupno porasti za 16 lipa po litri u odnosu na cijenu za mlijeko predano u lipnju.

Iz Dukata ističu kako je taj najavljeni rast otkupnih cijena svježeg sirovog mlijeka u skladu s kretanjima otkupnih cijena mlijeka na tržištima Europske unije. 

"Za mlijeko predano u srpnju Dukatovi farmeri bit će plaćeni osam lipa više po litri u odnosu na prethodni mjesec. Drugi val rasta otkupne cijene mlijeka Dukat najavljuje za rujan, kada će Dukat svojim kooperantima za litru mlijeka plaćati dodatnih osam lipa, odnosno 16 lipa više u odnosu na mlijeko predano u lipnju", navodi se u priopćenju Dukata. 

Također najavljuju ulaganje u razvoj primarne proizvodnje mlijeka na svom otkupnom području u visini od 50 milijuna kuna tijekom 2018. godine te dodatno ulaganje od pet milijuna kuna bespovratnih sredstava za nabavku junica, s ciljem poticanja proizvodnje mlijeka na svom otkupnom području.

Iz Dukata u priopćenju pozdravljaju Program potpore proizvođačima radi obnove narušenog potencijala u sektoru govedarstva 2018.-2020. koji je predstavilo Ministarstvo poljoprivrede, no "apeliraju na nužnost što skorije mogućnosti korištenja potpora iz tog programa, s obzirom na dramatične trendove u proizvodnji mlijeka u Hrvatskoj".

Komentara 1

VI
virtual1
12:13 11.07.2018.

ucjenjivali ste i uništavali proizvoda će godinama i sad kad su skoro svi propali panika?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije