Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nagodba

Država će preuzeti Vjesnikov neboder?

Vjesnikov neboder
Anto Magzan/PIXSELL
08.03.2013.
u 12:25

Ukupni dugovi tvrtke su oko 142 milijuna kuna pa tiskara traži od države da preuzme nekretninu, omogući im linije kojima će se namiriti ostali vjerovnici i osigura novu lokaciju na Žitnjaku

Na prvom ročištu predstečajne nagodbe Vjesnik d.d., odnosno tiskara, u petak će predložiti državi da svoja potraživanja namiri nekretninom. Naime, državna tvrtka posjeduje 62,5 posto nekretnine na prestižnoj lokaciji u Zagrebu koju je konzultant BDO International procijenio na 81 milijun eura, pri čemu Vjesnik posjeduje imovinu od 370 milijuna kuna.

Ukupni dugovi tvrtke su oko 142 milijuna kuna pa tiskara traži od države da preuzme nekretninu, omogući im linije kojima će se namiriti ostali vjerovnici i osigura novu lokaciju na Žitnjaku te nove i modernije strojeve za rad. Inače, uprava Vjesnika tvrdi da ima budućnost nakon što su napravili restrukturiranje u kojem je 120 zaposlenika napustilo tvrtku, a ostalima je plaća smanjena 35 posto. Tako je ukupan rashod za godišnju bruto plaću smanjen sa 42 na samo 23 milijuna kuna.

S prodajom nekretnine, kažu u Vjesniku, slažu se i ostali njezini vlasnici.

>> Radnici Tiskare Vjesnik u štrajku zbog neisplaćenih plaća

Ključne riječi

Komentara 1

RA
ratus
22:58 08.03.2013.

ne kužim zašto bi 'država' trebala osigurati neku novu lokaciju za rad tiskari, koja ima osiguranu svjetlu budućnost? da napravi nove, još veće, dugove?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije