Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U subotu, 9. travnja u Mariji Bistrici

Dragana Jovanović otvara prvi regionalni antistresni program za žene iz poslovnog sektora 3R – Recharge, Renew, Reboot

Dragana Jovanović
Foto: PR FOTO
1/3
07.04.2016.
u 09:40

Dragana Jovanović, renomirana regionalna health & life coacherica u Hrvatskoj otvara novopokrenuti antistresni program za žene iz poslovnog sektora koji nosi naziv 3R – Recharge, Renew, Reboot. Premijerno izdanje 3R programa održat će se 9. i 10. travnja u Bluesun hotelu Kaj, u Mariji Bistrici. Kroz svoj poseban program Dan za Tebe: Tajne dobre energije, Dragana Jovanović prenijet će polaznicama 3R programa svoj know-how i coaching programe koje je razvijala tijekom niza godina i uspješno ih provodi u regiji. Uz Draganu Jovanović, u prvom 3R programu sudjeluju i renomirana liječnica dr. Meri. Bura iz Šibenika, osnivačica Mulier centra, Udruga Slobodni maseri i Marina Zubak iz tvrtke Konoplja & co.

Ususret početku seminara koji će okupiti brojne managerice, privatne poduzetnice, predstavnice korporacija, ali i državnih instutucija, razgovarali smo s ovom karizmatičnom Beograđankom iza koje je dugogodišnje iskustvo coachanja poslovnjaka.

Što je po vama najveći izazov za poslovne žene u današnjoj poslovnoj i životnoj areni?
Svakako je to uspostavljanje ravnoteže između posla i stjecanja novca s jedne strane, i svih drugih životnih aktivnosti s druge strane. Postavljanje životnih prioriteta i organizacija vremena je faktor koji često nije u fokusu ženama koje su u stalnom multitaskingu. Nama se život do te mjere ubrzao da su žene postale izvršiteljice zadataka i rješavateljice problema i to bez ograničenja radnog vremena. Nikada žene nisu imale toliko uloga koje treba uskladiti tijekom jednog dana kao danas. Vjerujem da coaching i druge tehnike osobnog razvoja koje primjenjujem u svom radu mogu žene vratiti svojoj suštini, životnim vrijednostima i prioritetima. Kada smo usklađene unutar sebe, same sa sobom, posjedujemo jačinu i stabilnost u susretu s izazovima koje suvremen i brz način života donosi.

Kako ste sadržajno kreirali seminar Dan za Tebe: Tajne dobre energije kojim otvarate prvi 3R seminar 9. travnja u Mariji Bistrici?
Program mog seminara Dan za Tebe: Tajne dobre energije krojen je po mjeri suvremenog čoveka koji želi biti uspješan, ne samo u karijeri, već u svim aspektima života. Ja sam davno naučila da je život čarolija koju sama iznova otkrivam kada se prepustim izazovu, a svoja dugogodišnja znanja i vještine iz područja osobnog razvoja, pretočila sam upravo u ovaj seminar. Pretpostavka na kojoj se temelje sreća i uspjeh je ta da u životu ne dobivamo ono što želimo, već ono što jesmo. Osnovno polazište tog pravilnog razumijevanja leži u sljedećem: da bismo živjeli u skladu sa svojim bićem, svojom svrhom i svojim životnim vrijednostima, trebamo spoznati sebe. Ukoliko ne savladamo tu vještinu samospoznaje, može nam se desiti da cijeli život provedemo služeći drugima da ostvare i žive svoje snove. Alati osobnog razvoja koji se se uče kroz radionice na Danu za Tebe pružaju prijeko potrebna znanja, vještine i pomoć u otkrivanju toga koji dio naše osobnosti, razmišljanja, osobina ili navika svaku od nas sprječava u tome da da budemo najbolja verzija sebe.

Napustili ste posao pravnice i posvetili se osobnom razvoju, coachate zaposlenike velikih korporacija, vodite Life centar, svoj suvremeni trening centar za žene. Kako vi usklađujete takav užurbani životni tempo, karijeru i privatni život?
Moram naglasiti da je moj veliki oslonac u životu i karijeri - moja obitelj. Poruka ljudske evolucije je da su opstali oni koji su imali podršku, koji su bili čuvani, koji su imali saveznike! Moj suprug, s kojim sam u braku 27 godina, jest moj životni partner koji me podržao da budem ovo što jesam. Živjeti sa ženom koja obožava svoj posao nije lako – stalno imate nevidljivog suparnika. Moje dvije kćeri Hana i Vanja, suprug Zoran i moja maca za mene znače da se u svakom svom danu, nakon poslovnih izazova, vraćam u bazu u kojoj se punim mirom, ljubavlju i snagom. Putovanja, edukacije i stvaranje me ponesu… Ali vraćanje kući uspostavlja ravnotežu. Biti mama zahtijeva da budete "na Zemlji" – da kuhate, pospremate i budete prisutni u obiteljskom životu... Nije lako uskladiti sve to, ali sam beskrajno zahvalna Bogu na tome što ih imam. Oni su veliko svjetlo koje obasjava sve druge aspekte moga života.

Koji su to Vaši dnevni rituali kojima održavate svoj unutarnji sklad i mir u životu?
Baš kao i moje klijentice s kojima radim, i ja imam puno uloga koje su divne, a istovremeno su vrlo zahtjevne. Ono što me održava u ravnoteži u svemu tome su moji jutarnji rituali. Jutro je vrijeme dana koje mogu posvetiti sebi, to je sveto vrijeme za mene. Kada počnem dan u tišini, povezana sa sobom, onda i dan ima više smisla i stres je produktivan, jer je kanaliziran u nešto dobro. Stalno se vraćam bazičnim stvarima koje čuvaju moje zdravlje: vježbam, hranim se pravilno, odmaram se od rada u tijeku dana, spavam kada je vrijeme za spavanje, izbjegavam energetske vampire, redovito radim različite tehnike relaksacije. Shvatila sam da je osnova uravnoteženog života zdrav životni stil koji, mi žene, u multitaskingu često zaboravimo. Sve što podučavam i što nastojim prenijeti ženama na mojim seminarima i sama živim. Tako je za mene od velikog značaja uspostavljanje sklada i ravnoteže između svih životnih prioriteta, jer uspjeh mjerim srećom koju osjećam u životu! 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije