Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izlazak iz dugova

Doznajte kako izaći iz prevelike zaduženosti

Kalkulator
Thinkstock
17.05.2012.
u 12:25

Donosimo vam ulomak iz knjige \"Izgradite vlastitu financijsku tvrđavu\" Ivana Delimara i Bojana Antolića koji vas vode kroz svijet prezaduženosti

Znam, mnogi će od vas reći – sve je to lijepo, ali mi smo već sada prezaduženi i trebamo čarobni štapić da iz prezaduženosti iziđemo. Moram vas odmah razočarati i reći da, barem koliko je meni poznato, ne postoji čarobni štapić da iz prezaduženosti iziđemo. Put je zapravo u pravilu uvijek isti, s malim iznimkama, i iziskuje dodatni napor, strpljenje i odlučnost da se uspije.

Evo kako bi mogao izgledati jedan takav put: 

1. Zbrojite sve dugove po kreditima i karticama

2. Pokušajte sve te zbrojene dugove refinancirati u banci jednim kreditom na duži rok; tako ste si smanjili ratu kredita, ali ste dobili i i jednu kamatu koja je u pravilu manja od zbroja svih kamata, naročito ako postoje dugovanja po charge i revolving kreditnim karticama. 

3. Nemojte se nakon nekog vremena ponovno opustiti i krenuti u nova zaduženja jer to bi vam mogao biti kraj i financijski slom. Ovo je zapravo idealan put za izlaz iz kreditno-kamatnog pakla:  počnite otplaćivati kredite i dugove jedan po jedan i to od manjih prema većima.

Ostatak  savjeta iz knjige "Izgradite vlastitu financijsku tvrđavu" doznajte na Pametnoj kuni.

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
14:06 17.05.2012.

Postoji carobni stapic a zove se revolucija!

TI
tintilinic100
10:50 18.05.2012.

Kao dali su savjet, a ljudi to rade već godinama. Svi mi preklapamo kredite kreditima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije