Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DUBAI

Donjomiholjčani arapskoj policiji proizvode 30 prikolica za konje

europlast
Davor Javorović/Pixsell
12.04.2012.
u 08:00

Nakon testiranja policajci iz Dubaija oduševili su se kočijama Europlasta i naručili još modela, a svaki stoji 18.000 eura

Policijske konje u Dubaiju prevozit će prikolice iz Donjeg Miholjca. Posao je zaključen nakon dvije godine pregovaranja i iščekivanja. Prvi su modeli na testiranje čuvarima reda u glavnom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata poslani još 2010. godine iz tvrtke Europlast.

– Ukupno je policija u Dubaiju naručila trideset prikolica. Ta cijela priča ide u paketu s našim njemačkim partnerima koji proizvode kamione za konje što predstavlja vrhunac u ovom poslu. Dinamiku isporuke diktira naručitelj tijekom cijele ove godine – kazao je Predrag Banda, direktor donjomiholjačkog Europlasta, koji je u biznis s proizvodnjom konjskih prikolica zakoračio prije više od desetljeća.

Vrijednost je svakog izrađena komada 18.000 eura. Za tu će cijenu arapska policija dobiti konjske prikolice dugačke 4,95 metara s većim kotačima od uobičajenih. U njima ima prostora za prijevoz četiri konja, a osoblje koje se o njima brine treba se “zgurati” u manjem “dnevnom” boravku od onoga standardne veličine, kakve proizvode na adresi u Donjem Miholjcu.

– To nam je jako dobra referencija za daljnju proizvodnju. S ovim poslom otvorili smo si novo tržište – zadovoljan je Predrag Banda, a njegove proizvode najviše traže Švicarci, Belgijanci, Danci, Portugalci, Španjolci i Britanci. Odnedavno se okreću i kupcima na ruskom tržištu.

Komentara 3

LI
likma
08:08 12.04.2012.

Hvala ti Bože da netko u ovoj zemlji nešto proizvodi i još izvozi...

Avatar Khuen-Héderváry
Khuen-Héderváry
11:26 12.04.2012.

likma, bez brige neće dugo sa novim PDV-om, povečanjem nameta, komunalija, struje, vode itd.

Avatar bok
bok
15:59 13.04.2012.

...ne samo da imamo vrhunske sportase, nego i opcenito vrlo nadarenih ljudi. Bravo, i zelim puno uspjeha tvrtci. Dobar proizvod uvijek nadje kupca.A trziste ce nam sljedece godine biti vrlo veliko!!! Za pametne silna prilika!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije