Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poslovanje

Do kraja 2012. Dukat će u Sirelu uložiti još 2 milijuna eura

fontana
Arhiv Vl-a
07.06.2011.
u 11:12

Od preuzimanja 2007., u Sirelu je već uloženo 8 milijuna eura, najviše u modernizaciju proizvodnog pogona, unapređenje tehnologije i kvalitete te povećanje kapaciteta za 30 posto.

Nije lako konkurirati u okruženju u kojemu su otkupne cijene mlijeka niže nego u Hrvatskoj, osobito kad je riječ o siru, u kojemu za kilogram treba i 15 litara, no Sirela je potpuno ispunila očekivanja Lactalisa, potvrdivši se kao najveći regionalni igrač kad je riječ o proizvodnji sira, kazao je danas Alen Fontana, generalni direktor Dukata.

Od preuzimanja 2007., u Sirelu je već uloženo 8 milijuna eura, najviše u modernizaciju proizvodnog pogona, unapređenje tehnologije i kvalitete te povećanje kapaciteta za 30 posto. Zahvaljujući tome, tvornica je jedan od rijetkih hrvatskih brendova koji je zadovoljio sve potrebne standarde i ispunio sve zahtjeve za izvoz na europska tržišta, a u borbi za još veće udjele na domaćem i stranim tržištima planirana su i dodatna ulaganja od 2 milijuna eura do kraja 2012. Pritom, međutim, valja povećati domaću proizvodnju mlijeka, koja je već drugu godinu u padu.

Dukat stoga velike nade polaže u dizanje domaće proizvodnje subvencijama kooperantima za kupnju junica u iznosu od 6 milijuna kuna, no kako je u Hrvatskoj svega 15-ak posto farmskih objekata legalizirano, škripi s kreditima komercijalnih banaka, rekao je Fontana.

Kupnjom Dukata Lactalis je 2007. dobio tri tvornice, dvije u RH i Somboled u Srbiji. Danas ih je pak u sastavu Dukata već 13 u kojima se prerađuje mlijeko i posluje se na 11 tržišta. Nisu isključene ni nove akvizicije, pri čemu se i te kako pazi na isplativost, kazao je Fontana.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije