Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Optimisti

Direktori kupuju dionice svojih tvrtki uvjereni u brz oporavak

igor oppenheim
Renato Branđolica
07.01.2011.
u 08:15

Deset najviše pozicioniranih direktora iz Ingre, AD Plastika i Auto Hrvatske uložilo je proteklih dana 1,36 milijuna kuna u povećanje vlasničkih udjela u kompanijama koje vode

Direktori velikih hrvatskih tvrtki posljednjih dana pojačano kupuju dionice kompanija na čijem su čelu uvjereni u brz oporavak tržišta. Najviše su kupovali čelnici AD Plastika, Auto Hrvatske i Ingre, koji su s ukupno 1,36 milijuna kuna povećali udjele u tvrtkama na čijem su čelu. Sedam čelnika solinskog AD Plastika u protekla tri tjedna kupilo je dionica tvrtke koja proizvodi automobilske dijelove za 1,1 milijun kuna.

Uvjeren u oporavak na tržištu automobila, u AD Plastik je uložio predsjednik uprave Josip Boban. On je kupio 1822 dionice za više od 191.000 kuna. Rekorder je u ulaganju u svoju kompaniju član uprave AD Plastika Nenad Marković, koji je u dionice uložio više od 213.000 kuna. Predsjednik uprave Auto Hrvatske Igor Brigljević također je upisao 537 vlastitih dionica za više od 180.000 kuna.

I predsjednik uprave Ingre Igor Oppenheim uvjeren je da njegovu tvrtku i cijeli građevinski sektor čeka bolja budućnost. Oppenheim je izvijestio Zagrebačku burzu da je stekao 1158 novih dionica Ingre, čija je vrijednost nešto manja od 18.000 kuna. Sada Oppenheim posjeduje 773.908 dionica Ingre koje čine 5,71 posto temeljnog kapitala kompanije.

Ingra se u posljednje vrijeme u Hrvatskoj suočava s velikim problemima zbog strmoglavog pada građevinskog sektora, a sve je kulminiralo 1. siječnja ove godine, kada su zatvorili Arenu Zagreb zbog toga što Grad Zagreb i država nisu platili ugovoreno održavanje dvorane za 2010. godinu. Ingra proziva Grad i Vladu da joj duguju 6,7 milijuna kuna za 2010. godinu.

Oppenheim svoj optimizam vjerojatno najviše temelji na najavljenim projektima u Rusiji, gdje bi Ingra trebala igrati važnu ulogu. Podsjetimo, Ingru je ovih dana posjetilo rusko izaslanstvo predvođeno predstavnicima Rosbanke, jedne od 10 vodećih banaka u Rusiji, koja je spremna financijski poduprijeti gradnju objekata u Tulskoj oblasti, udaljenoj 160 km od Moskve.

Neki su čelnici kompanija i otpuštali dionice vlastitih tvrtki. Tako je bivši šef Ine Tomislav Dragičević 24. prosinca prodao 90 Ininih dionica po cijeni 2.837,01 kunu po dionici i tako zaradio 255.330 kuna. Dragičević je burzu obavijestio da sada ima još samo dvije dionice Ine, čija cijena sada na burzi iznosi 3202 kune po dionici.

Ivan Ergović, član uprave Nexe grupe, otpustio je 700.000 dionica tvrtke koje čine 7,4% temeljnog kapitala i sada posjeduje 90,07% udjela u kompaniji.

Komentara 7

OB
-obrisani-
09:55 07.01.2011.

kradezenjarska posla,ti tzv direktori i manageri su sve unistili jer jedino sto im je sveto jest pohlepa..to su obicni predatori,a ne ljudi

OB
-obrisani-
10:19 07.01.2011.

+ - 07.01.2011. u 09:55h wotan je napisao/la: kradezenjarska posla,ti tzv direktori i manageri su sve unistili jer jedino sto im je sveto jest pohlepa..to su obicni predatori,a ne ljudi kaj ti nije božić danas,usput vole sdpenjarski plačenički,dajte više stanitee i ti i jovanovići i linići,tko je u nadzornom odboru ingre,možda mesić,lopovčine proklete, dertete se ko jarci držte hercegovce dok pljačkate državu,odakle mesiću dva milona kuna,ako to nitko ne spominje neznači da ih nije ukrao

KA
katasteko
09:19 07.01.2011.

Zato im i ide loše,jer ih vlastiti menegeri žele obezvrijediti i onda za siću mupiti,pa kako su se naučili već,onda za veliku lovu prodati. U slast direktori. Ali ne zastarjeva,makar vi to sve prikazali po zakonu. I Čačić je poo zakonu među prvima opljačkao svoju firmu pa je privatizirao po zakonu , ali u svoju korist.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije