Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
burza

Dionica HT-a pala 5,43%, što je najniže od kolovoza 2009.

'14.02.2012., Zagreb - Predstavljanje poslovnih rezultata T-HT-a odrzano je u poslovnoj zgradi HT-a, u Savskoj 32. Predsjednik Uprave i glavni direktor T-HT-a, Ivica Mudrinic. Photo: Davor Puklavec/PI
'Davor Puklavec/PIXSELL'
16.02.2012.
u 17:16

Narodska dionica doživjela je jučer pravi slom i spustila do 225 kuna po dionici, a do kraja dana podigla se na 226,5 kuna

Dionica Hrvatskog telekoma samo u četvrtak pala je 5,43 posto do kraja dana i po običaju bila je najtrgovanija dionica na Zagrebačkoj burzi. U jednom trenu cijena je bila skromnih 225,6 kuna, a do kraja trgovanja popravila se te je završna cijena bila 226,50 kuna. Tako nisko posljednji put dionica je bila u kolovozu 2009. godine, dok je rekordno niska cijena dionice HT-a bila nešto prije te godine, odnosno u ožujku, kada je cijena bila i 202 kune po dionici.

Cijena dionice HT-a pri inicijalnoj javnoj ponudi 2007. bila je 265 kuna, a tada, u prvim satima trgovanja, postignut je rekord od 419 kuna po dionici. Pad dionice dogodio se odmah nakon objave rezultata te najmoćnije telekomunikacijske kompanije u Hrvatskoj. Iako je HT ostvario dobit od 1,8 milijardi kuna za 2011., očito prognoze nisu uvjerile dioničare da će dionica dugoročno opstati iako se većina analitičara slaže da je dugoročno riječ o stabilnoj dionici, ali bez mogućnosti uzleta.

Podsjetimo, prihodi T-HT grupe za 2011. opet su u padu, i to 3,6 posto. Iznose 8067 milijuna kuna, dok su u 2010. godini bili 8372 milijuna kuna. A ako bi se izuzeli rezultati Combisa koji pridonosi sa 413 milijuna kuna, prihodi su još manji, točnije u minusu su 6,9 posto u odnosu na lani. Prognoze za 2012., koje je iznio prvi čovjek kompanije Ivica Mudrinić, također ne govore o većem oporavku, već o dodatnom padu prihoda.

Dionicom Hrvatskog telekoma trgovalo se jučer – prvi dan bez prava na sudjelovanje u isplati predujma dividende. Predujam od 11,07 kuna po dionici bit će isplaćen 27. veljače, dok će drugi dio biti isplaćen nakon Skupštine dioničara potkraj travnja.

Komentara 11

ST
sttipe
22:05 16.02.2012.

čačić je vjerovatno,razlog zašto državni hep ne pruža flat internet žicama od struje..infrastruktura je tu..samo fali volja da se milijarda eura preusmjeri u proračun..i tako svake godine..ovako ide siromašnim njemcima??samo zato jer čačić ima 200 000 dionica te firme???skup sii radomire skup..u kini bi davno bio streljan..

BA
baš
06:18 17.02.2012.

mara-danda-ukoliko se u hrvata dogodi isti scenarij, možda bi smo mogli imati slučaj za veliko suđenje malih dioničara protiv grupacije! Mene muči to što čitam; ne da im regulator ovo, ne da ono, zapravo su kako se može razumjeti iz medija vrlo ograničeni razvijati se dalje. Jest da vode glupavu politiku visokih cijena i da vode politku stari i novi korisnici kao babe (novima daju jeftinije, a stare gube i to trajno) pa u toj šumi raličitih tvrdnji se ne može prepoznati vode li doista politku kuće na način da žele počistiti male dioničare?

MD
mara-danda
18:26 16.02.2012.

prvo mrkvice-mrkvice sada sljede batine-batine ta ista firma deutche- telekom istim nacinom je prije petnajstak godina ocistila njemacke ulagace ( ovce) za nekih dvadeset milijardi (tadasnjih) maraka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije