Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Održano ročište

Dioki ide u stečaj! Nisu se uspjeli dogovoriti o restrukturiranju

dioki
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
10.10.2013.
u 15:00

U Dioki je trebao ući Crodux Ivana Čermaka, koji je i izradio plan restrukturiranja Diokija, a hoće li interesa s njegove strane biti i dalje, Čermak se još nije izjasnio

Na održanom ročištu Diokija tek 41,2 posto vjerovnika prihvatilo je plan restrukturiranja, što nije bilo dovoljno da plan prođe, te će Fina sada predložiti stečaj nad Diokijem. Povjerenik za predstečajnu nagodbu Diokija Mladen Janiška kaže da to nikako ne znači kraj sudbine za Dioki.

– I kroz dobar stečajni plan proizvodnja se može nastaviti, kaže Janiška. U Dioki je trebao ući Crodux Ivana Čermaka, koji je i izradio plan restrukturiranja Diokija, a hoće li interesa s njegove strane biti i dalje, Čermak se još nije izjasnio.

Prije nekog vremena izjavio je da za njega stečaj nije problem, odnosno da bi interesa za ulaganje u Dioki imao i u slučaju stečaja nad tvrtkom. Da plan restrukturiranja neće proći bilo je i očekivano, no prolaz se očekivao samo u slučaju ako Državni ured za upravljanje državnom imovinom potvrdi najavljeni otkup zemljišta za gradnju LNG terminala na otoku Krku. Kako nam je potvrdio predstojnik DUDDI-ja Mladen Pejnović, želja države da kupi zemljište nije u nikakvoj vezi s predstečajnom nagodbom.

  - Poslali smo pismo Diokiju da utvrdimo vrijednost zemljišta, a koje država može kupiti i u stečaju, kaže Pejnović.

>> Peta optužnica protiv Sanadera postala pravomoćna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije