Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Investicije

Davor Štern osniva energetski fond od sto milijuna eura

davor štern
Arhiva VL
06.09.2010.
u 17:24

Fond se osniva zbog financiranja projekata s obnovljivim izvorima energije za koje nedostaje kapitala.

Početkom iduće godine trebao bi biti formiran Central European Clean Energy Fund za obnovljive izvore energije koji osnivaju Davor Štern, bivši ministar gospodarstva, te Boris Petar Kaiser i Janko Gogolja. Ta se trojka nada prikupiti 50 do sto milijuna eura, potvrdio nam je jučer Štern, a na osnivanje takvog fonda odlučili su se jer u Hrvatskoj ima projekata s područja tzv. čiste energije, a nema kapitala.

– Investitori ne vole male, rascjepkane projekte. Fond bi ih objedinio i lakše privukao investitore – rekao nam je Štern te dodao kako su upravo završili s izradom prospekta projekata. Sva trojica partnera igrači su na području energetike ili financija, Štern je bivši šef Ine, Boris Petar Kaiser radio je za američki Westinghouse, a Gogolja je investicijski bankar.

Jedan od razloga osnivanja tog fonda jest i taj da se preduhitre strani investitori koji su potencijalno zainteresirani za financiranje projekata s obnovljivim izvorima energije. Osim u Hrvatsku fond bi ulagao i u Bosni i Hercegovini te u Albaniji.

Ključne riječi

Komentara 12

AU
autoritet
11:38 07.09.2010.

Nije loša ideja Ajde, bumo vidli kak će ić

PE
pejickat
21:48 06.09.2010.

osnovali bi fond i zgrabili lovu , a fond bi propao vec po poznatom scenariju. E moj Stern tko tebi lovu povjeri , moze je i sam spaliti.

UT
utatica
17:55 06.09.2010.

sa židovskim sredstvima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije