Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Danas u Zagrebu počinje 14. kongres hotelijera

kongres
PR
Autor
PR članak
06.10.2011.
u 11:41

O domaćoj turističkoj industriji nakon ulaska u EU, poreznoj reformi i PDV-u u turizmu

U zagrebačkom hotelu Sheraton danas počinje XIV. kongres hotelijera. U organizaciji Udruge poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske kongres se odvija pod pokroviteljstvom predsjednice Vlade Republike Hrvatske Jadranke Kosor, koja će u 19 sati svečano otvoriti ovaj najveći godišnji skup hotelijera Hrvatske.

U dva dana trajanja kongresa čelnici hrvatskog hotelijerstva i brojni gosti iz europskih institucija, predstavnici  udruga u turizmu i socijalnih partnera te hotelijeri iz inozemstva raspravljat će o gorućim temama hrvatskog turizma.

Glavna tema kongresa je „Što očekuje domaći turizam nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju“ a hotelijeri će raspravljati i o jednoj od gorućih tema nacionalnog turizma – poreznoj reformi i PDV-u.

„U kontekstu ulaska Hrvatske u EU cilj nam je na kongresu vrlo jasno oblikovati glavne zahtjeve kako bi pripremili sektor za prednosti i izazove koji nas očekuju. Dodatno, u izbornoj smo godini, i godini kada smo počeli s izradom strategije hrvatskog turizma. Upravo ta strategija treba postaviti smjer i uključiti mehanizme koji će nas učiniti konkurentnijima i spremnima za buduće tržišne utakmice. Cilj nam je da zaključke sa stručnih skupova i panel rasprava ugradimo u program odnosno prijedlog Vladinih mjera, te da uspostavimo aktivnu komunikaciju kako bi i time pridonijeli  stvaranju kvalitetnijeg poslovnog i pravnog okruženja za hrvatski turizam“, izjavio je predsjednik Udruge poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske Kristian Šustar.

Hotelijeri će na kongresu raspravljati o još nizu aktualnih tema –  o viznom režimu, Hrvatskoj turističkoj zajednici, privatizaciji u turizmu, Zakonu o radu, pomorskom dobru i o inspekcijskom nadzoru. Tijekom kongresa bit će predstavljeni i novi edukacijski programi namijenjeni  hotelijerima.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?