Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prijava poreza

Danas nije lako ostvariti pravo na povrat poreza, ali nije nemoguće

Porezna prijava
Davor Puklavec/PIXSELL
06.02.2013.
u 11:11

Doba je poreznih prijava. Kao i svake godine prijave poreza na dohodak se obavljaju do konca veljače, a predaju se nadležnoj Poreznoj upravi prema mjestu prebivališta ili uobičajenom boravištu

Doba je poreznih prijava. Kao i svake godine prijave poreza na dohodak se obavljaju do konca veljače, a predaju se nadležnoj Poreznoj upravi prema mjestu prebivališta ili uobičajenom boravištu, piše Poslovni dnevnik.

Uzmimo za primjer građane Grada Zagreba; oni istu podnose ispostavama koje su u naseljima u kojem žive. Tako, primjerice, oni koji žive na Trešnjevci, prijavu podnose ispostavi Trešnjevka, na adresi Park stara Trešnjevka 2, a oni koji žive u Dubravi prijavu podnose ispostavi u Aveniji Dubrava 49.

Porezna prijava, kao takva, može se predati osobno, preporučenom poštom ili izjavom u zapisnik. Bez obzira na prijave, ove godine nije lako ostvariti pravo na povrat poreza, ali nje ni nemoguće - piše list.

Jedna od kategorija onih koji imaju pravo na povrat su oni koji su dugo bili na bolovanju, a nisu ostvarili svu olakšicu za proteklih dvanaest mjeseci. Također olakšicu mogu očekivati oni koji su uplatili određenu donaciju do visine 2% primitka, te oni kojima je isteklo vrijeme na koje je bio sklopio ugovor o životnom osiguranju, ako mu je osiguravatelj prilikom isplate premije već uračunao porez na dohodak. Tko još ima pravo na povrat poreza doznajte ovdje.

Komentara 2

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
11:22 06.02.2013.

Ne prijavljujem porez uopće, pa ga stoga ni ne tražim natrag

DU
Deleted user
13:32 06.02.2013.

Da im prijavim plaće koje nisam dobio jer mi je država uništila tvornicu u kojoj sam nekad radio?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije