Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Dalekovodu vjetroelektrana od 16 milijuna eura kod Gračaca

Struja
Duško Mirković
02.03.2010.
u 14:59

Vjetroelektrana će se sastojati od 4 vjetroturbine snage 2,3 MW, ukupno instalirana snaga vjetroparka iznosit će 9,2 MW, te se očekuje proizvodnja od prosječno 26 milijuna kWh godišnje.

Dalekovod je jučer potpisao ugovor o financiranju projektiranja vjetroelektrane sa Societe General Splitskom bankom.

Ukupna vrijednost investicije u vjetroelektranu u blizini Gračaca je 16,2 milijuna eura, a u projektu Dalekovod sudjeluje kao investitor i izvođač elektroradova, vrijednosti 1,05 milijuna eura.

Vjetroelektrana će se sastojati od četiri vjetroturbine snage 2,3 MW. Ukupno instalirana snaga vjetroparka iznosit će 9,2 MW te se očekuje proizvodnja od prosječno 26 milijuna kWh godišnje. Vjetroelektrana će biti izgrađena do kraja ove godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije