Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tržište

Cijena zlata najniža u gotovo dva mjeseca

gold
AFP
17.07.2010.
u 14:18

Analitičari tvrde kako je ovo najnovije sniženje cijene zlata samo dio širih zbivanja na tržištu u kojem su se zaredali gubici ne samo kod plemeniti kovina, nego i većina ostalih kovina (bakar, cink, nikl), ali i, primjerice, nafte.

Nakon što je cijena zlata tijekom ovoga tjedna neznatno fluktuirala u uskom cjenovnome pojasu između 1200 i 1210 dolara za uncu (31,1035 grama), pred kraj zatvaranja burza roba u petak došlo je do značajnije korekcije u kojoj se cijena spustila ispod 1200 dolara, te se zaustavila na 1193 dolara, objavio je portal srebrozlato.com.

Riječ je o najvećem jednodnevnom padu cijene zlata na svjetskome tržištu od početka srpnja, a zadnji put je zlato imalo tako nizak završni dnevni tečaj 21. svibnja, dakle prije gotovo dva mjeseca. Analitičari tvrde kako je ovo najnovije sniženje cijene zlata samo dio širih zbivanja na tržištu u kojem su se zaredali gubici ne samo kod plemeniti kovina, nego i većina ostalih kovina (bakar, cink, nikl), ali i, primjerice, nafte. Isti kratkoročni trend doživljavaju i dionice, budući da je od travnja do danas vrijednost indeksa američkih dionica S&P 500 pala za više od 15 posto, piše srebrozlato.com.

Srebru je cijena pala na 17,78 dolara za uncu, dok je platina izgubila 21,60 dolara od svoje vrijednosti, te se zaustavila na 1512,10 dolara za uncu.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Časna seka
Časna seka
22:42 17.07.2010.

Bolje uložiti u vibratore nego u zlato.

AL
Alien69
09:55 21.07.2010.

samo vibratoru cijena i vrijednost ne moze narast, dok zlatu moze

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije