Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INA

Cijena dionice Ine 3642 kune, MOL će kupovati dionice na burzi?

\'pos  zagreb 11.04.2008 ...zagrebacka burza...press...Stvarno stanje hrvatskog tr?ista kapitala...  Ante Samodol, predsjednik Uprave HANFA...  Foto:Antonio Bronic  =VECERNJI LIST=\'
Antonio Bronić/PIXSELL
31.01.2011.
u 21:13

MOL od sutra ima mogućnost kupnje dionice Ine na burzi, a u tom slučaju sigurno će se velik dio dioničara odlučiti na prodaju

MOL je u Ini nakon privatne ponude dionica Ine stekao 0,10 posto dionica i sada ima 47,26 posto udjela, potvrdila je Središnja klirinška depozitarna agencija. Nakon ove objave MOL ima pravo kupovanja dionica Ine na burzi, a burzovni analitičari misle da će to i dogoditi, jer MOL vjerojatno nije odustao od želje stjecanja većinskog udjela u Ini. MOL je u privatnoj ponudi malim dioničarima za dionicu nudio 2800 kuna, no u tom poslu omeli su ih mirovinski fondovi koji su ponudili 2830 kuna, a potom su još veću cijenu ponudili i neki strani fondovi.

S obzirom na to da je zaključna cijena dionice Ine na burzi danas  bila 3642 kune, što je 842 kune više od cijene u privatnoj ponudi MOL-a, a 2000 kune više u odnosu na listopad, velika je vjerojatnost da će se mali dioničari odlučiti na prodaju dionice MOL-u. No, nije isključeno da se i mirovinski fondovi odluče na prodaju. Mirovinci su sakupili oko četiri posto dionica u Ini, a država ima udjel od 44,84 posto.

No, možda MOL već i ima više od 50 posto udjela. Naime, Hanfa i dalje istražuje stoji li iza pojedinih kupaca Ininih dionica povezane osobe s MOL-om. Istraga je počela nakon intezivne kupnje dionica Ine na američkom tržištu, nakon koje je Hanfa dobila izvješće američke Komisije za vrijednosne papire (SEC) čiji ju je trag odveo do Cipra. I od Komisije na Cipru Hanfa je dobila informacije i trenutačno se provodi istraga manipulira li netko cijenom dionice, odnosno koriste li se povlaštene informacije i ima li slučaja kupnje za treću osobu.

Ključne riječi

Komentara 5

WI
witchy
00:28 01.02.2011.

ziher već imaju prek 50%, samo moraju pronaći način da to legaliziraju. oni misle da smo mi divljaci i da tu mogu raditi što im se prohtije. divljaci nismo, ali očito budale jesmo.

Avatar bojlere
bojlere
22:51 31.01.2011.

iskrene zahvale šternu i dragičeviću na kvislinškim potezima.

Avatar blackula9
blackula9
23:50 31.01.2011.

povratak Austrougarske, malo smo se igrali neovisnosti a sad je vrijeme da se roditelji vrate.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije