Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Crodux u Diokiju

Čermak spašava 110 radnika i dio pogona na Žitnjaku

Ivan Čermak
Marko Lukunić/PIXSELL
15.12.2012.
u 10:32

Dioki radnicima duguje pet plaća, a posljednji put novac im je na račun uplaćen 20. rujna, i to tek za lipanj.

Radnici Diokijeva pogona na zagrebačkom Žitnjaku, njih 415 koji su zadnju plaću dobili 20. rujna, i to tek za lipanj, s veseljem su dočekali vijest da je za pokretanje proizvodnje zainteresiran Crodux plin, tvrtka generala Ivana Čermaka. Iako to znači da za veći dio bivše Diokijeve proizvodnje – linija: etan-etilen-polietilen – više nema spasa, odnosno da će Čermak zadržati 110 radnika, dok će ostalih 305 uz otpremnine na burzu, radnici su ipak zadovoljni.

– Nakon svega što se događalo, u situaciji kada se radnicima duguje pet plaća, mi smo zadovoljni jer ulazak Croduxa u Dioki znači zadržavanje dijela proizvodnje na Žitnjaku. Budući da radnici održavaju postrojenja za proizvodnju polistirena, čim Čermak uđe u Dioki, proizvodnja može početi. Treba uložiti šest milijuna eura za kupnju sirovine (stirena) i proizvodnja može početi. Taj novac trebao bi se namaknuti prodajom zemljišta na Krku na lokaciji budućeg LNG terminala, a od te prodaje trebale bi se isplatiti zaostale plaće i otpremnine za radnike koji će nažalost biti višak – rekao nam je Zdravko Rumenović, predsjednik NO-a Diokija.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Vrijeme
Vrijeme
12:29 15.12.2012.

Bravo, bravo,...tko kaze da se u Hrvatskoj nemoze stici od montera do magnata?

ZE
Zero
07:34 17.12.2012.

Ovaj general je sigurno za objavu registra branitelja i dakako registra ratnih profitera !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije