Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čekajući kupca

Čepinsko ulje nakon dvije i pol godine opet u trgovinama

'22.11.2011., Osijek - Konferencija za novinare radnika cepinske uljare. Ulaz u tvornicu ulja Cepin. Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL'
'Marko Mrkonjic/PIXSELL'
16.01.2013.
u 20:22

Do kraja siječnja stižu ponude za kupnju Tvornice ulja Čepin, jedine tvrtke iz nekadašnjeg IPK Osijek koja još nije privatizirana

Na police trgovina vratilo se Čepinsko ulje. Nije ga bilo dvije i pol godine zbog financijskih problema u koje je zapala IPK Tvornica ulja Čepin, jedina preostala tvrtka iz nekadašnjeg agrogiganta IPK Osijek koja još nije privatizirana.

Do kraja siječnja u AUDIO trebaju stići i obvezujuće ponude potencijalnih kupaca za tu osječku tvrtku. U utrci bi se trebao naći američki PS International North Caroline, slovački Envien i osječki Mambo iz Žito grupe Marka Pipunića. Njihovi timovi već su obavili dubinsko snimanje.

– Sirovinu kupujemo uz pomoć američkih ulagača koji su spremni i na kupnju udjela u tvrtki. Planiramo do kraja siječnja u trgovine plasirati oko 800.000 litara našeg brenda Čepinsko ulje, koje je već poznato kupcima. Dosad ga je već prodano između 300 i 400 tona. Prodaja je započela u Plodinama, proširila se na Konzum, Tommy, Dionu, a u pregovorima smo i s ostalim trgovačkim lancima – napominje Ivica Vrkić, predsjednik uprave IPK Tvornice ulja Čepin.

S dolaskom nove uprave koja je imenovana prošloga proljeća, postavljen je i novi cilj – vratiti se na police trgovina te nastaviti normalno dalje funkcionirati. Ključne stvari, odnosno obveze Čepinčana prema banci i državi, trebao bi riješiti novi vlasnik koji će ugovarati i nove količine sirovine za proizvodnju ulja.

Iako je ponovno pokrenuta proizvodnja vlastitog brenda te se opet radi u tri smjene, u IPK Tvornici ulja Čepin i dalje uslužno prerađuju uljarice te proizvode za druga velika poduzeća, poput Agrokorove Zvijezde.

U Sindikatu PPDIV-a zaprimili su i prijavu jednog od potencijalnih kupaca, osječke tvrtke Mambo, koja bi se željela obratiti radnicima uljare i predstaviti im svoj plan privatizacije.

– To smo prihvatili, a istu mogućnost mogu iskoristiti i drugi potencijalni kupci – napomenuo je predsjednik PPDIV-a Šimo Orešković.

Komentara 2

VE
Vexans
07:36 17.01.2013.

Čepinsko suncokretovo ulje! Najbolji hrvatski proizvod.Odlična vijest!

VI
vilica
10:22 17.01.2013.

zašto je uopće došlo do blokade?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije