Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dogovor

Čelnici G20 dogovorili da će prepoloviti deficit do 2013.

merkel
Reuters
28.06.2010.
u 08:21

Njemačka i Francuska radile su pritisak za prihvaćanje tih ciljeva strahujući od reakcije na burzama, a najveći protivnici dogovora bili su Argentina i Japan jer imaju ogromne deficite.

Čelnici skupine najbogatijih zemalja svijeta G20 dogovorili su se na sastanku u Torontu da će prepoloviti svoje proračunske deficite do 2013. godine i stabilizirati omjer javnog duga i bruto nacionalnog proizvoda. Dogovoreno je da će razvijene zemlje postaviti fiksne ciljeve za smanjenje proračunskog manjka za 50 posto te  smanjiti udjel duga u BDP-u tijekom određenog vremenskog razdoblja od 2016. godine zbog poticanja globalnog gospodarskog oporavka, izvijestila je kanadska televizija CTV.

Ovakav ishod susreta na vrhu drukčiji je od predviđanja analitičara koji su očekivali da čelnici G20 vjerojatno neće postići konsenzus o okviru za gospodarski oporavak.

CTV je izvijestio da su europske zemlje poput Njemačke i Francuske radile pritisak za prihvaćanje tih ciljeva, strahujući od reakcije na burzama. Argentina i Japan bili su najmanje skloni postavljanju tih ciljeva jer imaju ogromne deficite koje će teško smanjiti u tako kratku roku.

Ključne riječi

Komentara 3

CI
cicibela
12:39 28.06.2010.

Tabu tema o kojoj nisu nikako govorili je: KAKO SU ODJEDNOM SVE DRŽAVE POSTALE PREZADUŽENE ??? Nisu spomenuli da je GLOBALISTIČKA POLITIKA razradila SUSTAV ČIJI JE OSNOVNI CILJ SVE DRŽAVE DOVESTI U ROBSKI POLOŽAJ PREMA LIHVARSKIM BANKARIMA. Ko je omogućio rušenje ekonomske logike po kojoj se krediti ne daju kreditno nesposobnim klijentima ??? Vrhunac cinizma je da sada ti isti kreatori financijskog kolapsa opet nude svje rješenje. Njihovo arogantno podcjenjivanje građanske pameti, doći će im glave.

FR
friz
16:27 28.06.2010.

i malom Ivici je bilo jasno da nešto \"ne štima\" kada se po cijeloj Europi i SAD-u počelo sve što kupujete za šoroku potrošnju,uvoziti iz Kine.Američke i firme u EU,naprosto su se rušile i miljuni ljudi ostali bez posla.Imao sam osjaćaj,kao da je netko lud ili ne želi vidjeti šta se dešava.U isto vrijeme trgovine,tj trgovačkim lanci su nicali kao gljive poslije kiše.Ekonomisti su najednom \"zamrli\".Čuo se samo tu i tamo u svijetu usamljeni glas nekog stručnjaka-ekonomiste koji je ukazivao da ovo ne valja.Europa je naprosto namjerno ili \"slučajno\" zapostavila vlastite proizvodnje.SAD-e također,ali oni imaju \"kumuliranu moč\"i \"policajci su svijeta\" pa će se brzo izvući.I tada nastupa RECESIJA!Najednom nastaje panika,buđenje.U EU naročito!EU vidi da je uletjela u \"zamku\", i da će se teško nositi i parirati SAD-u.Amerika će se sigurno izvući prva,ali za EU ne vjerujem.A mi bi u EU!Zašto nagliti?Zar nebi bilo bolje \"priklonoto se Americi?Itako nas EU baš nekako \"ne želi\"!

UK
Ugo Kajvez
19:00 29.06.2010.

Jedno su želje sasvim drugo je stvarnosti ......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije