Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trgovina

Carrefour u prvom kvartalu ostvario rast prodaje od 5,5 posto

Carrefour
Arhiva VL
18.04.2010.
u 15:45

Francuski trgovački lanac ostvario je prvo povećanje prodaje nakon 18 mjeseci. Najveći rast prodaje imao je u Latinskoj Americi od 10,1 posto, dok je na kineskom tržištu rast bio 4,5 posto

Carrefour, drugi najveći trgovački lanac na svijetu, u prvom je tromjesječju ostvario  rast prihoda od prodaje od 5,5 posto na 23,96 milijardi eura, što je prvi pozitivan rezulatat nakon 18 mjeseci.

Francuska grupacija posluje u 35 zemalja gdje ima otvorenih 15.500 trgovina. U trgovinama koje su otvorene u zadnjih godinu dana prodaja je porasla 0,3 posto.

Iz Carrefoura su izjavili da su na kineskom tržištu ostvarili 4,5-postotni rast prodaje, dok je prodaja u Latinskoj Americi skočila 10,1 posto. Dobre rezultate je Carrefour ostvario i na domaćem tržištu, no u Belgiji bilježi pad od 5,9 posto.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije