Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bolje krajem 2012.?

Čačić: Neki kao da su očajni što pad BDP-a nije i 3,5 posto

radimir Čačić
Goran Jakuš/PIXSELL
01.06.2012.
u 10:19

– Imam dojam da su neki mediji i ekonomski analitičari očajni jer se nisu ostvarile njihove prognoze o padu BDP-a za 3,5 posto

– Imam dojam da su neki mediji i ekonomski analitičari očajni jer se nisu ostvarile njihove prognoze o padu BDP-a za 3,5 posto. Nesretni su i pitaju kako samo 1,3 posto. Pad bi bio i veći da nije bilo veće potrošnje. Očekujem da će u drugom kvartalu pad iznositi 2 posto jer to govori zdrav razum, a u trećem dolazi stabilizacija. U četvrtom ćemo već vidjeti jesmo li na dobrom putu, a ja vjerujem da jesmo – rekao je prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić na početku 16. nacionalnog savjetovanja o gospodarstvu i poduzetništvu u Sv. Martinu na Muri.

Ministar Gordan Maras pozvao je sve poduzetnike i obrtnike u savez za pokretanje gospodarstva i izlazak iz recesije. Iznio je jedan pozitivan pokazatelj: nakon četiri godine u prvih 6 mjeseci ove godine otvoreno je 300 obrta više nego što ih je zatvoreno.

Savjetovanje je otvorio predsjednik Republike Ivo Josipović, koji je pozvao Vladu da pojednostavi poduzetnicima ishođenje dozvola i drugih papira, jer je put koji vodi do njih labirint, te da se počnu donositi odluke.

- Imamo diljem obale ruševne hotele iz kojih raste drveće i korov, ta imovina propada jer nitko o njoj ne odlučuje. To je problem upravljanja resursima i imovinom. Postoji strah od odlučivanja koji treba prevladati - kazao je Josipović, koji savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu vidi kao skup motivacije i optimizma. U Bruxellesu je, dodao je, vidio izvješće Europske komisije o stanju gospodarstva u europskim zemljama.

- Hrvatska ne bi bila među najgorima, što ohrabruje - kazao je Josipović. U Sveti Martin na Muri u Međimurskoj županiji doputovali su i potpredsjednik Vlade i ministar Branko Grčić te ministri Slavko Linić i Tihomir Jakovina.

Komentara 285

IB
INTERGALACTlCAL BRAINIAC
13:31 01.06.2012.

01.06.2012. u 13:26h AlanFord sve to nije neki veliki problem....problem su**********i od političara !

DO
donquijote1
16:04 01.06.2012.

Nije nas Linić zadužio,namješteno mu je od strane HDZa da pude prisiljen reagirati..

MA
marcellus
10:59 01.06.2012.

sposobni, s vizijom... a da nisu sposobni i da nemaju viziju pad bi bio i veći... *********, kog ti farbaš...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije