Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na hup-ovu ručku

Čačić: Spriječit ćemo da nas se pljačka kvaziinvesticijama

'22.03.2012., Ulica grada Vukovara 220, Hrvatske vode, Zagreb - Svecanost povodom Svjetskog dana voda na kojem se predstavljao i program investicija za vodno gospodarstvo. Radimir Cacic.  Photo: Goran
'Goran Stanzl/PIXSELL'
20.04.2012.
u 16:20

Čačić je rekao da Hrvatska neće plaćati skupu solarnu energiju koja je 8 do 9 puta skuplja od struje koja se proizvede iz nafte i plina

Država je od privatnih investitora danas otkupila projektnu dokumentaciju za LNG projekt na Krku za 10 milijuna kuna, kazao je prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić, koji je bio gost HUP-a na njihovu radnom ručku. Konzorcij u kojemu su bili njemački E.ON, francuski Total, austrijski OMV i slovenski Geoplin ušao je u taj projekt 2006. godine, ali su zbog pada potražnje za plinom stalno odgađali realizaciju. Država planira sagraditi veliki kopneni LNG terminal na Krku do 2016. godine.

Investicijski projekti vlade bili su tema razgovora prvog potpredsjednika i poduzetnika okupljenih u HUP-u tijekom kojega Čačić nije štedio ni poduzetnike ni medije, ali ni državnu administraciju i svoje prethodnike. Tako na opasku organizatora skupa, kako su prije godinu dana na istom mjestu razgovarali o investicijama s bivšim potpredsjednikom Vlade Domagojem Miloševićem, a da se ništa u međuvremenu nije promijenilo, Čačić kazao da sumnja u njihovu zdravu pamet ako su mislili da tada slušaju nešto pametno.

– Što se čudite da ništa nije napravljeno. Do prije dvije godine jedan je čovjek odlučivao o svemu, pa i o zadnjem portiru, tako se i stvorila mafijaška hobotnica, ali barem se nešto odlučivalo. Posljednje dvije godine nitko nije donosio nikakve odluke. Ne znam što se zadnje dvije godine ovdje mogli slušati – odbrusio je Čačić HUP-ovcima. Bez oštrog odgovora nije ostalo ni pitanje zašto kadrovira po stranačkim kriterijima i ne angažira stručnjake iz HUP-a, na što je Čačić uzvratio: – Takve kao Popijač? Tom je opaskom izmamio čak i pljesak okupljenih HUP-ovaca.

Prvi potpredsjednik Vlade kazao je da Hrvatska neće plaćati skupu solarnu energiju koja je osam do devet puta skuplja od struje koja se proizvede iz nafte i plina. Velika solarna polja Hrvatska ne može platiti, ali poticat će gradnju malih solarnih ćelija na krovovima.

 – Spriječit ćemo da nas se pljačka kvaziinvesticijama. Neću štititi devet puta skuplju struju nego što je klasična. Sedam su godina razni lobiji sprečavali da se to promijeni. Sad je dosta – kazao je Čačić.

Ključne riječi

Komentara 154

ZX
zark x
10:18 22.04.2012.

Konacno se svi slazemo da je Cacic rekao pravu istinu i u tome ga trebamo podrzati.

DO
domagojb963
17:44 20.04.2012.

Srećom, brzo ćeš put Mađarske..

TO
tomicro
11:45 21.04.2012.

Cacicuuuu,ubojicoooooo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije