Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
američki časopis

Brodosplitova Arethusa najbolji mali kruzer

brodosplit,škver
Ivo Čagalj/PIXSELL
21.03.2013.
u 15:00

Riječ je o odabiru čitatelja Condé Nast Travelera, jedne od vodećih svjetskih turističkih publikacija

Brodosplitov brod Arethusa proglašen je najboljim malim kruzerom u 2013. godini u američkom Condé Nast Traveleru, jednoj od vodećih svjetskih turističkih publikacija. Odabir je rezultat glasovanja čitatelja tog časopisa. Dobra je to vijest za brodogradilište u kojemu su u tijeku sukobi između sindikata i novog vlasnika, samoborskog DIV-a.

\"\'Arethusa\', odnosno Novogradnja 509, posljednji je iz serije od tri broda za krstarenje koje je BSO 2005. godine ugovorio s američkim naručiteljem, tvrtkom Grand Circle River Cruise Line LLC iz Bostona (jedna od vodećih američkih tvrtki s ponudom inozemnih turističkih aranžmana). Brod s gazom 3 m, dužine 59 m, širok 10,68 m i visok 4,50 m do glavne palube, ostvaruje brzinu od 13,60 čvorova. Danas sva tri broda plove na relaciji Split-Atena u turističkim programima \'Skriveni dragulji dalmatinske i grčke obale\'. Programi su namijenjeni grupama od maksimalno 25 osoba (iako 27 putničkih kabina može primiti do 52 putnika), te s posadom od čak 21 člana, što dodatno svjedoči o ekskluzivitetu ovakve turističke ponude\", izvijestili su iz Brodosplita.

>> Ministri priveli upravu i sindikat Brodosplita za stol

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije