Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odlazak

Bernardica Juretić ne radi više za IGH i Juru Radića

'17.10.2010., Trogir - Bernardica Juretic, bivsa casna sestra i direktorica zajednice Susret, prva u Hrvatskoj pokrenula terapijske komune za ovisnike.  Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL'
Foto: 'Ivana Ivanovic/PIXSELL'
1/3
03.02.2012.
u 08:45

Jurini anđeli – Radića je napustila i druga bliska suradnica – Miroslava Rožanković

Bernardica Juretić, poznatija kao sestra Bernardica, dala je otkaz u IGH, koji vodi Jure Radić. Kako neslužbeno doznajemo, Bernardica Juretić odlučila je otići iz IGH jer nije mogla raditi posao za koji ju je Radić u srpnju 2008. godine i doveo u tvrtku, a to je upravljanje ljudskim resursima.

Osim nje, Radića je napustila i Miroslava Rožanković, koju je Radić također prije tri godine doveo u IGH da mu bude glasnogovornica. I ona je otišla, doznajemo, jer nije mogla raditi svoj posao.

Teško stanje

Juretić i Rožanković bile su najbliže suradnice Jure Radića, koje su u IGH i došle na njegov osobni poziv. Bernarda Juretić dotad je vodila vladin Ured za suzbijanje zloporabe opojnih droga, a Miroslava Rožanković bila je dugogodišnja novinarka Vjesnika.

Njihov odlazak iz IGH govori o teškom stanju u toj tvrtki koja, otkako je hrvatsko gospodarstvo zapalo u krizu, pa zatim u recesiju, ima sve manje posla.

Dolazak Bernardice Juretić u IGH prije tri i pol godine bila je gotovo senzacija u medijima jer je riječ o jednoj od najpoznatijih osoba u Hrvatskoj angažiranoj u borbi protiv ovisnosti, a pritom i o bivšoj časnoj sestri.

Juretić je rođena 1963. godine, a zaredila se 1986. godine. Nakon završetka studija pa onda i magisterija iz psihologije, početkom devedesetih počinje u Splitu svoju borbu protiv narkomanije i osniva zajednicu "Susret".

Nakon toga pokreće osnivanje terapijskih zajednica, ženskih kuća i savjetovališta i u drugim dijelovima Hrvatske te u BiH.

No, 2001. godine na opće iznenađenje javnosti, odlučuje skinuti odoru časne sestre i napušta redovničku službu. Nakon toga zapošljava se u vladinu Uredu za suzbijanje zloupotrebe opojnih droga.

Rezanje plaća

A karijeru zatim nastavlja u IGH. Zašto je napustila Juru Radića, nije htjela odgovoriti, no doznajemo da se vraća u zajednicu "Susret" kako bi pomogla u njezinu radu te da bi uskoro trebala početi raditi na novom radnom mjestu.

Kako doznajemo od dobro upućenih, Radićevu tvrtku u zadnje vrijeme nisu napustile samo njegove najbliže suradnice, nego odlaze ljudi i koje je on poslao na školovanje u inozemstvo jer su dobili bolje poslovne ponude. Teško stanje u tvrtki zbog nedostatka posla, strahuju, moglo bi dovesti do negativne selekcije kadrova jer ostaju samo oni koji ne mogu naći drugi posao. Plaće su unatoč svemu i dalje redovite, ali dosad su smanjivane tri puta, ukupno otprilike 20 posto, a Radić je najavio i novo rezanje.

Jure Radić nije jučer odgovarao na naše pozive pa je izostao njegov komentar.

Komentara 2

TM
trade_mark
09:57 03.02.2012.

IGH-u i juri radiću želim polagan i mučan svršetak pun agonije i uskokovih istraga.

Avatar grgur_de_nin
grgur_de_nin
11:08 03.02.2012.

Đavolja posla

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije