Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
negativni trend

BDP pao 2%! Linić: Mijenjamo zlo koje se zove život na račun kredita

'19.11.2012.,  Zagreb - Konferencija za novinare u Banskim dvorima na kojoj su premijer Zoran Milanovic i ministar Slavko Linic predstavili plan rebalansa proracuna.  Photo: Jurica Galoic/PIXSELL'
'Jurica Galoic/PIXSELL'
28.02.2013.
u 11:29

Posljednji kvartal u 2012. prema prvoj procjeni zaronio je 2,3 posto. Sve je više procjena da će i 2013. završiti u negativnoj zoni.

Državni zavod za statistiku objavio je da je bruto domaći proizvod u 2012. godini realno manji za 2% u odnosu na prethodnu godinu. Četiri su to godine uzastopnog pada, a od početka krize 2008. godine Hrvatska je izgubila desetinu godišnjeg BDP-a. Posljednji kvartal u 2012. prema prvoj procjeni zaronio je 2,3 posto. Sve je više procjena da će i 2013. završiti u negativnoj zoni. Komentiravši novi negativni trend, a i jučerašnje preporuke MMF-a o dodatnim proračunskim rezovima ministar Slavko Linić je rekao kako je posao Vlade da čuva financijsku stabilnost Hrvatske ali da Vlada polako mijenja "zlo koje se zove život na račun kredita".

– MMF ima svoju politiku, Vlada ima svoju. Vlada će imati svoju politiku, vjerujem da ćemo se znati boriti i za potrošnju i za gospodarski rast. U Hrvatskoj moramo postati svjesni da kad se približite 60-postotnom dugu u odnosu na BDP, da nešto ne valja – kazao je Linić, dodavši da će i u 2013. pokušati voditi održivu ekonomiju. Kao što vidite, nitko se s nama ne slaže. 

>>EK: Hrvatska će biti ekonomski zemlja slučaj u Europskoj uniji

Ključne riječi

Komentara 50

KR
kristov
15:24 28.02.2013.

Druže Liniću, koliko god ja na dug živio ili kredita imao, ti još nisi niti jedne moje kune vratio, ne vratio nego si me dodatno zadužio svojim glupim idejama i neznanjem, da ne pričam o tvom zalasku u moj džep svako nekog vremena podizanjem i uvećavanjem sve većih obveza, poreza, dizanjem troškova i drugo!

MA
matador007
15:47 28.02.2013.

Ne mijenjate vi ništa nego lažete ljudima od prvog dana vladavine.Do sada ste za sve krivili hdz,no ništa konkretno niste pokazali da pomaknete ovu jadnu zemlju s dna. Investicije su bile bacanje pijeska u oči hrvatskim naivcima. Sada režete plaće,uskoro će i mirovine na red a onda se više neće imati gdje uzeti.

Avatar lojzek1
lojzek1
18:23 28.02.2013.

Najveže zlo HRVATSKE danas je tzv.KUKURIKU KOALICIJA,odnosno aktualna i nesposobna Vlada RH te Predsjednik zvani Nova pravednost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije