Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjetske burze

Barroso: Neće biti recesije, euro će ostati jak i otporan

burza
Filip Brala/Pixsell
05.09.2011.
u 18:51

Regionalni indeks Stoxx Europe 600 pao je za 4,1 posto, odnosno na 223,45 bodova, londonski FTSE pao je 3,28 posto, francuski CAC 40 za 4,7 posto, njemački DAX za 5,3 posto...

Europa neće ponovno ući u recesiju, a euro će ostati jak i otporan - kazao je Jose Manuel Barroso, predsjednik Europske komisije tijekom službenog posjeta Austriji, donosi BBC. Rekao je kako EK i nacionalne vlade rade sve kako bi riješili gospodarske probleme u Eurozoni te da će europsko gospodarstvo u idućih nekoliko mjeseci doživjeti umjereni rast.

Europske dionice znatno su pale u ponedjeljak na svjetskim burzama te time ponovno dovele u pitanje dug eurozone i globalnu ekonomiju. I to sve nakon što je njemačka kancelarka Angela Merkel izgubila na regionalnim izborima u njemačkoj pokrajini Mecklenburg Vorpommern.

Naime, burzovni indeksi pali su na svim zapadnoeuropskim tržištima. Regionalni indeks Stoxx Europe 600 pao je za 4,1 posto, odnosno na 223,45 bodova, londonski FTSE pao je 3,28 posto, francuski CAC 40 za 4,7 posto, njemački DAX za 5,3 posto, Deutsche Bank AG u Frankfurtu je pala za 8,9 posto, a Societe Generale u Parizu je pala za čak 8,6 posto.

Na današnjoj konferenciji u Parizu europski bankari poručili su da političari još ne rade dovoljno kako bi osigurali da europska dugovna kriza ne postane gora, piše New York Times.

– Solventnost suvremenih država ne treba uzimati zdravo za gotovo – kazao je Mario Draghi, čelnik europske banke, te dodao da Europa treba napraviti veliki korak u gospodarsku i političku integraciju.

Ključne riječi

Komentara 7

DA
danijelk1
20:22 05.09.2011.

Koji je to europski indeks pao 8,6 %????????. Societe Generale je banka a ne indeks!! nebrem vjerovati...glavno da se nešt piše, po ovome je zaključiti da dotični novinar ne poznaje ni najosnovnije pojmove vezane za tržište kapitala

MA
maraosta
21:36 05.09.2011.

pet godina smo ginuli za ekonomski i politički suverenu hrvatsku državu a već danas nas izdajnici, kriminalci, orjunaši,udbaši, kosovci, korumpirani strani plačenici, internacionalisti,pan europejci, globalisti, jugoslaveni, četnici, silom žele ugurati u novu nad nacionalnu tvorevinu.prokleti bili za vjeke vjekova.

OB
-obrisani-
20:03 05.09.2011.

Dok EUROPA tone ,Hrvatska se snažno oporavlja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije