Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nastavljaju razvoj

Banco Popolare Croatia ne planira odlazak iz Hrvatske

Banco Popolare
Marko Prpić/Pixsell
22.08.2011.
u 20:56

Potvrđujemo da je prodaja mađarske banke kćeri u tijeku. Što se Hrvatske tiče, nedavno usvojen poslovni plan grupe Banco Popolare 2011.-2015. predviđa ostanak na hrvatskom tržištu te daljnji razvoj - kaže Sanja Pančić iz BPC-a.

Talijanska bankarska grupacija Banco Popolare u sklopu restrukturiranja poslovanja povlači se s mađarskog tržišta, a navodno se razmišlja i o prodaji banke u Hrvatskoj, objavio je talijanski dnevnik Il Sole 24 Ore.

Prema neimenovanim izvorima tog poslovnog lista, u pregovorima je za prodaju svoje mreže u Mađarskoj i to jednoj tamošnjoj financijskoj grupaciji. Isti izvor, također, tvrdi da se razmišlja i o prodaji poslovanja u Hrvatskoj. Premda u domaćoj podružnici Banco Popolare Croatia potvrđuju izlazak s mađarskog tržišta, demantiraju da talijanski vlasnik isto planira i za njih.

- Potvrđujemo da je prodaja mađarske banke kćeri u tijeku. Što se Hrvatske tiče, nedavno usvojen poslovni plan grupe Banco Popolare 2011.-2015. predviđa ostanak na hrvatskom tržištu te daljnji razvoj Banco Popolare Croatia - kaže Sanja Pančić iz BPC-a.

Argument tome u prilog jest, kaže, i nedavna dokapitalizacija u kojoj je kapital banke ojačan za šest milijuna kuna čime je povećan na 88,8 milijuna kuna. Banco Popolare Societa Cooperativa Verona uplatila je svoj ulog u novcu za 3000 kuna po dionici, odnosno ukupno 36 milijuna kuna za svih 12.000 novih redovnih dionica banke.

Za razliku od Hrvatske, mađarska podružnica s aktivom od 175 milijuna eura u 2010. poslovala je s 4,1 milijuna eura gubitka. Iako je cilj planirane prodaje podružnice u Mađarskoj snižavanje izloženosti rizičnim plasmanima, transakcija ne bi trebala jače doprinijeti jačanju kapitalne baze, procjena je talijanskih medija.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Tippler
Tippler
22:24 22.08.2011.

Hrvatska eldorado ...ostanak na hrvatskom tržištu te daljnji razvoj ...eto to je istina a kod mađara nemogu zajebavat kako hoće ... orban to ne dozvoljava!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije