Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pametne lekcije

Bajke nisu samo za djecu, one skrivaju važne lekcije o poslu

bajke
Thinkstock
27.06.2012.
u 10:39

Dok čitate djetetu Ivicu i Maricu ili Pepeljugu, sagledajte i poslovne lekcije za odrasle, a ako ste u financijskim problemima, ne nadajte se čudu kao u bajkama

 

Želite li da vas netko zaista voli, nemojte ga ni pokušavati osvojiti novcem, poruka je bajke “Aladin i čarobna svjetiljka”. 
Aladin je siromašan mladić koji nađe svjetiljku s duhom, koji mu ispuni želju da postane bogat. Zbog toga je dobio pristanak Jasminina oca da je oženi, ali je i razljutio zlog čarobnjaka, koji mu je oteo svjetiljku. Poruka je bajke da olako stjecanje bogatstva te laganje nikad ne vode dobru. Pravo je blago u čovjeku pa je tako i Jasmina zavoljela Aladina zbog snalažljivosti i inteligencije, a ne zbog novca. I bajka o Ivici i Marici također govori o tome kako sve ima svoju cijenu te da uvijek valja biti oprezan prema ljudima koji vam bilo što nude “besplatno”.
Upravo zato što nisu to znali, Ivica i Marica pomamili su se za slatkišima na vještičinoj kućici te umalo stradali. Na kraju su se spasili zahvaljujući Maričinoj lukavosti. 

 

Želite li da vas netko zaista voli, nemojte ga ni pokušavati osvojiti novcem, poruka je bajke Aladin i čarobna svjetiljka. 

Aladin je siromašan mladić koji nađe svjetiljku s duhom koji mu ispuni želju da postane bogat. Zbog toga je dobio pristanak Jasminina oca da se njome oženi, ali je i razljutio zlog čarobnjaka koji mu je oteo svjetiljku. Poruka je bajke da olako stjecanje bogatstva te laganje nikad ne vode dobru. Pravo je blago u čovjeku pa je tako i Jasmina zavoljela Aladina zbog snalažljivosti i inteligencije, a ne zbog novca. I bajka o Ivici i Marici također govori o tome kako sve ima svoju cijenu te da uvijek valja biti oprezan prema ljudima koji vam bilo što nude “besplatno”. Upravo zato što nisu to znali, Ivica i Marica pomamili su se za slatkišima na vještičinoj kućici te umalo stradali. Na kraju su se spasili zahvaljujući Maričinoj lukavosti. 

Ostatak članka pročitajte na Pametnoj kuni.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije