Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suradnja

Badel 1862 postigao dogovor s Radenskom o daljnjoj suradnji

Badel 1862
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
21.12.2015.
u 16:53

Naime, Badel 1862 je krajem studenoga objavio da izlazi iz poslovanja u kategoriji bezalkoholnih pića te sa zadnjim danom ove godine zatvara pogon na lokaciji Borongajska cesta u Zagrebu

Tvrtka Badel 1862 postigla je dogovor s Radenskom o daljnjoj suradnji na hrvatskom tržištu, vezano uz distribuciju Pepsija i Badelovih tradicionalnih brendova Nara, Inka i Voćko, izvijestili su u ponedjeljak iz Badela.

 Naime, Badel 1862 je krajem studenoga objavio da izlazi iz poslovanja u kategoriji bezalkoholnih pića te sa zadnjim danom ove godine zatvara pogon na lokaciji Borongajska cesta u Zagrebu, a u prvoj polovici prosinca slovenska je Radenska objavila da će ubuduće puniti bezalkoholna pića PepsiCo za hrvatsko tržište.  

 "Nakon što je donio odluku o zatvaranju pogona za proizvodnju bezalkoholnih pića, Badel 1862 je počeo intenzivno surađivati s novim ovlaštenim ekskluzivnim puniteljem i distributerom asortimana PepsiCo za Hrvatsku, slovenskom Radenskom", navodi se u današnjem priopćenju Badela.

 Ističu pritom kako će se redovna opskrba tržišta cjelokupnog asortimana PepsiCo, kao i asortimana sa zaliha brendova bezalkoholnih pića Voćko, Nara i Inka u PET i staklenoj ambalaži, nastavit i dalje putem Badelove distribucijske mreže. 

 Nakon 1. ožujka 2016. Badel će biti ekskluzivni distributer za HoReCa (hotel/restoran/cafe) kanal, navodi se u priopćenju Badela.

 Najavljuju i da će Radenska nakon 1. ožujka iduće godine obavijestiti javnost o daljnjem modelu distribucije velikih pakiranja.

 Nakon što je Badel 1862 objavio da izlazi iz poslovanja u kategoriji bezalkoholnih pića, američki proizvođač bezalkoholnih pića PepsiCo potvrdio je da će proizvodnju u Hrvatskoj povjeriti novom partneru, a slovenska je Radenska početkom prosinca objavila da postaje franšizni partner tvrtke PepsiCo za Hrvatsku, gdje preuzima punjenje proizvoda Pepsi, Mirinda in 7UP te njihovu distribuciju. 

 Radenska je od ove godine u vlasništvu češke skupine Kofola, koja je u tu akviziciju uložila oko 70 milijuna eura. 

>> Jedna ponuda za Badel 1862, želi ga Podravka?

Ključne riječi

Komentara 1

TH
than
11:40 27.12.2015.

Treba to nazvati pravim imenom. Dakle, radi se o zatvaranju pogona i otpustanju radnika, a punjenje tog asortimana (odnosno fransiza) za trziste Hrvatske preuzima Radenska...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije