Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vlasnička struktura

Atlantic Grupa i Agrokor prodaju udjele u RTL-u

\'obzor zagreb, agrokor , 17.10.2007. ivica todoric snimio Patrik Macek\'
Patrik Macek/Arhiva VL
25.07.2011.
u 16:03

Odlučili su napustiti vlasničku strukturu RTL-a u skladu s planovima dugoročnog fokusiranja na svoje osnovne poslovne djelatnosti.

Kompanije Agrokor i Atlantic Grupa, suvlasnice RTL-a Hrvatska, svaka sa 13 % vlasničkog udjela, objavile su danas kako su postigle sporazum s većinskim vlasnikom RTL Grupom o otkupu njihovih udjela u ovom hrvatskom televizijskom kanalu.

Atlantic Grupa i Agrokor 2003. godine bili su dio konzorcija hrvatskih kompanija i RTL Grupe koji je osvojio koncesiju za treću nacionalnu televizijsku mrežu. Cilj konzorcija bio je da u suradnji s jednom od najvećih europskih medijskih kompanija generiraju modernu konkurenciju i pridonesu kvaliteti u hrvatskom medijskom prostoru.

Agrokor i Atlantic Grupa odlučili su napustiti vlasničku strukturu RTL-a Hrvatska u skladu s planovima dugoročnog fokusiranja na svoje osnovne poslovne djelatnosti. Predstavnici obiju kompanija zadržat će svoje pozicije u Nadzornom odboru RTL-a Hrvatska, a Atlantic Grupa će zadržati simbolični udio od 0,01 % dionica televizije.

Komentara 1

Avatar Lijekzabudale
Lijekzabudale
21:23 25.07.2011.

......da pridonesu kvaliteti u hrvatskom medijskom prostoru...... da nije žalosno čovjek bi se nasmijao!Nažalost ne postoji nikakva zakonska osnova jer bi tu televiziju trebalo pod hitno ugasiti!To je nedvojbeno dno od samoga dna izvještavanja!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije