Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REKORD

Apple vrijedi više od 600 mlrd. $ i najmoćnija je svjetska kompanija

'SAN FRANCISCO, CA - FEBRUARY 28: Workers apply the Apple logo the outside of the Yerba Buena Center for the Arts on February 28, 2011 in San Francisco, California. Apple is preparing to launch the iP
'JUSTIN SULLIVAN'
11.04.2012.
u 22:04

Za razliku od 1997. godine, kada je Apple bio pred bankrotom, danas dionica te kompanije vrijedi 644 dolara

Tehnološki div Apple prešao je 600 milijardi dolara tržišne vrijednosti prvi puta i tako potvrdio svoju poziciju navrednije kompanije svijeta. Appleove dionice dostigle su 644 dolara u utorak. Dionice su 60 posto vrednije negoli početkom godine.

A BBC podsjeća kako je 1997. godine ta dionica vrijedila samo 3,19 dolara, a tvrtka je bila pred bankrotom. Konkurent Microsoft vrijedi 260 milijardi dolara, a na vrhuncu dot. com buma dostigao je 619 milijardi dolara tržišne kapitalizacije.

Apple je prije nekoliko dana ipak malo poljuljao svoj ugled jer je trojanac Flashback uspio zaraziti više od 600.000 Mac računala. Iz Applea oglasili su se i priopćili da je razvijen alat koji će pronaći i ukloniti virus. Virus je u kompjutorske sisteme stigao preko updatea Adobeova Flash playera.

Jednom kada se preuzme s interneta virus Trojan deaktivira kompjutorski softver i dopušta kontrolu trećoj strani, točnije, tada su Mac i svi podaci u njemu dostupni hackerima.

"Ovo je još jedan dokaz koji pobija tvrdnje da ne postoje prijetnje operativnom sistemu Mac OS X", navodi se u izvještaju kompanije Dr Web. Šef kompanije Boris Sharov izjavio je da zlonamjeran kod omogućava cyber kriminalcima kontrolu Macova. "Najviše botova je u SAD-u, Kanadi, Velikoj Britaniji i Australiji, tako da se čini da su na meti zemlje u kojima se govori engleskim jezikom", rekao je Sharov.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije