Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izgubili 22 mlrd.

Apple više nije najvrjednija tvrtka na svijetu!

apple (1)
Reuters/Pixsell
18.04.2013.
u 16:53

Apple je zbog toga pada izgubio na vrijednosti 22 milijarde dolara i više nije najvrjednija tvrtka na svijetu već je tu poziciju preuzeo Exxon Mobil, čija je vrijednost nekoliko milijardi veća od Appleovih 380 milijardi dolara

Dionice Applea pale su ispod 400 dolara prvi put nakon godinu i pol dana, odnosno od prosinca 2011. godine, i to nakon što su dobavljači spomenuli usporavanje proizvodnje iPhonea i iPada, piše Reuters.

Apple je zbog toga pada izgubio na vrijednosti za 22 milijarde dolara i više nije najvrjednija tvrtka na svijetu već je tu poziciju preuzeo Exxon Mobil, čija je vrijednost nekoliko milijardi veća od Appleovih 380 milijardi dolara.

Neki vjeruju kako Apple neće biti u stanju zadržati svoje visoke bruto marže budući da je konkurencija u pametnim telefonima i tabletima sve veća.

Cirrus Logic, tvrtka koja proizvodi audio čipove za iPhone, iPod i iPad objavila je kako prodaja pada zbog anonimnog kupca koji želi uzimati drugu komponentu.

– Tržište je nemilosrdno, a Apple je u sredini životnog vijeka proizvoda – kaže Michael Yoshikami koji posjeduje oko 50.000 Appleovih dionica.

>> Appleova dionica ispod 400 dolara, najniže u 16 mjeseci

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije