Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
634 milijarde USD

Apple je najvrjednija kompanija svih vremena

apple (1)
Reuters/Pixsell
21.08.2012.
u 07:49

Vrijednost dionica jutros je skočila na 664,75 dolara, što predstavlja ukupnu vrijednost tvrtke od 623,14 milijardi dolara, dok je Microsoft u prosincu 1999. godine dosegao vrijednost od 620,58 milijardi dolara

Kompanija Apple Inc najvrjednija je javna kompanija svih vremena. Njezina tržišna vrijednost iznosi više od 620 milijardi dolara, odnosno više od vrijednosti koju je Microsoft postigao prije 10 godina.

Jučer popodne vrijednost dionice Applea porasla je do nevjerojatnih 662.73 dolara, donosi Reuters, nakon što je već ovog mjeseca vrijednost rasla za osam posto zbog iščekivanja nove verzije iPhonea.

Vrijednost dionica jutros je skočila na 664,75 dolara, što predstavlja ukupnu vrijednost tvrtke od 623,14 milijardi dolara, dok je Microsoft u prosincu 1999. godine dosegao vrijednost od 620,58 milijardi dolara.

Ipak, treba svakako uzeti u obzir i inflaciju koja se dogodila u posljednjih nekoliko godina pa se mnogi pitaju je li Apple zaista nadmašio Microsoft po svojoj vrijednosti.

Ključne riječi

Komentara 8

IG
igorl
09:16 21.08.2012.

Uh kad to pukne past ce gore nego fejsbuk :D Jednostavno - zatvorena usluga / servis koji koristi 5% modernog svijeta ne moze biti vredniji od servisa kojeg koristi 90% (Google) I.

AL
AlanFord
09:37 21.08.2012.

Najvrijednija je jer najveći dio zarade ide na iPad, te na iPhone. I tu drže veliki udio, preko 60% na tabletima, a bome dobar kolač i na telefonima. Tako da se sa komentatorom Igori ne slažem nimalo. E sad, drugi je segment računala u kojem je postotak zastupljenosti istina dosta manji, no mac računala se itekako koriste, posebno među određenim profesionalnim djelatnostima dizajnera, video editora, glazbe itd. Air linija su popularna studentska računala, posebice Americi, a sve više i više u Europi i ostatku, iMac-ove možete nači u školama i fakultetima itd itd. Kad se to sve zbroji oni itekako drže dobar dio kolača na tržištu, a postavljaju i nove trendove. Određeni pad sigurno možemo očekivati, no teorije o pucanju balona sigurno ne.

OB
-obrisani-
09:07 21.08.2012.

To je prenapuhani balon.......samo što nije PUK..........ooooooo.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije