Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rušenje servera

Anonymous demantirali rušenje interneta 31. ožujka

anonymous
Anonymous
19.02.2012.
u 10:35

Na svom Twitter profilu demantirali su akciju te naveli kako bi ona bila teško izvediva.

Nakon što su svjetski mediji jučer prenijeli vijest kako je internetska aktivistička skupina Anonymous najavila da će, u znak protesta protiv zakona o zaštiti autorskih prava SOPA, WallStreeta, bankara te neodgovornih svjetskih vođa, potpuno ugasiti internet 31. ožujka, danas su ti navodi demantirani.

U akciji Operation Global Blackout Anonymousi su prema natpisima namjeravali srušiti 13 DNS središnjih servera u svijetu, što bi uzrokovalo nedostupnost interneta.

Međutim, na svom Twitter profilu demantirali su akciju te naveli kako bi ona bila teško izvediva. S njihovom tvrdnjom složio se i internetski stručnjak Robert Graham koji je naglasio da DDoS napad ne bi bio učinkovit protiv 13 glavnih internetskih servera zbog brzine rekacije nadležnih servera, piše ibtimes.

Graham je još dodao kako bi veći učinak postiglo "paraliziranje"  Googlea, Twittera ili Facebooka.

Ključne riječi

Komentara 19

Avatar oprosnica-za-kriminalce
oprosnica-za-kriminalce
11:22 19.02.2012.

Šteta.

OB
-obrisani-
11:23 19.02.2012.

sve su to igre CIA-e,ehehhehheheh

JA
jaruzelskia
09:32 20.02.2012.

Šteta! Žalosna novost!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije