Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turizam

Amfora u sezoni puna "kao šipak", gosti za sobu viška nude i 1000 €

\'amfora2_pxl_unu_170911\'
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/6
18.09.2011.
u 18:35

Najveći problem loša je povezanost Hvara s kopnom i nedostatak aerodroma. Zato moraju biti dvostruko bolji od konkurencije, tvrde u Amfori.

Da imamo još dva hotela s kvalitetom usluge i smještaja kakav nudimo u našem hotelu, usred sezone bili bismo puni kao šipak – kaže Ivan Safundžić, direktor hotela Amfora u Hvaru.
 A da to nije samo poslovno hvalisanje, direktor potvrđuje egzaktnim podacima koji kažu da je od njihovih 325 smještajnih jedinica njih čak 98 posto bilo popunjeno cijelo ljeto.

Hit-destinacija

I ove godine, iako su cijene smještaja više od prosječnih, usred sezone tražila se soba više u Amfori. Bilo je gostiju koji su došli bez rezervacije i bili su spremni dati tisuću eura za smještaj u jednom od Amforinih luksuznih apartmana.

– Hvar je već godinama hit-destinacija, a tome su hoteli Sunčanog Hvara dali svoj veliki doprinos. Posebice hotel Amfora s četiri zvjezdice koji nudi uistinu visokokvalitetan smještaj sa svim posebnim sadržajima. Mi posljednjih godina privlačimo goste veće platežne moći, a kod nas uglavnom odsjedaju turisti iz SAD-a, Engleske Italije, Skandinavije, Brazila. Ne zaobilaze nas ni domaći gosti koji su po brojnosti među prvih pet koji odsjedaju u hotelu Amfora – kaže direktor Safundžić, inače rođeni Slavonac iz Slavonskog Broda koji se zbog posla u Amfori prije pet godina s obitelji doselio na Hvar.

Amfora, koja je sagrađena prije 40 godina, u prošlom stoljeću bila je simbol cijelog jadranskog hotelijerstva. Stari sjaj u puno ljepšem izdanju vraćen joj je prije četiri godine kada je novi vlasnik hotel obnovio i gostima ponudio nove sadržaje kao što je otvoreni kaskadni bazen, smješten ispred samog hotela i tek nekoliko metara udaljen od luksuzne plaže Bonj. Taj bazen postao je turistička atrakcija ne samo hotela nego i cijelog Hvara.

– Slike našeg otvorenog bazena obišle su svijet jer ni jedan strani novinar, koji je došao na Hvar, nije poslao izvještaj s našega otoka bez prekrasnog prizora koji se vidi s naše hotelske terase. Bazen se uklapa u prostor, a poseban čar mu osim kaskada daje i mediteransko bilje koje se nalazi na malim otočićima – pokazuje nam s terase hotela bazen direktor Ivan Safundžić koji je do te pozicije u hotelu Amfora došao u pet godina počevši kao voditelj restorana.

Menadžment tvrtke nastoji novim sadržajima produljiti sezonu za još barem četiri mjeseca, dva proljetna – svibanj i lipanj te dva jesenska – rujan i listopad, nudeći sadržaje kongresnog turizma.

Nedostaje zračna luka

– Kongresni dio hotela jako je dobro opremljen i jedini na otoku nudimo sadržaje ovakvog tipa. Ti nam sadržaji omogućuju da znatno produljimo sezonu koja na Hvaru traje nešto više od dva mjeseca. Najveći nam je problem loša povezanost otoka s kopnom i nedostatak aerodroma. Zato, da bismo bili konkurentni u odnosu na hotele koji nude slične sadržaje, moramo biti dvostruko bolji – ističe direktor Safundžić napominjući kako su uspostavili dobru suradnju s lokalnim poduzetnicima – domaćim vinarima i prijevoznicima.

Hvar je posljednjih godina postao i destinacija slavnih, a brojni poznati gosti iz cijelog svijeta koji dolaze na Hvar uglavnom odsjedaju u Amfori. Međutim, u tom hotelu nastoje sačuvati njihovu privatnost, ne oglašavajući na sva zvona tko je i kada odsjeo u njihovom hotelu.

– Ti gosti to izuzetno cijene i znaju da kod nas mogu imati svoju privatnost. Zbog toga, ali i odlične usluge svake nam se godine vraća jako puno turista u hotel – zaključuje direktor Amfore Ivan Safundžić.

Ključne riječi

Komentara 2

DR
drug
01:06 19.09.2011.

Ko zna ... Zna...

Avatar drot kefa
drot kefa
14:14 29.09.2011.

Taj hotel je sagrađen 1971 godine

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije