Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prezaduženi gigant

Amerikanci prodaju 100% udjela u Liverpoolu za 500 mil. funti

Liverpool
Reuters
12.04.2010.
u 09:38

Američki vlasnici FC Liverpoola Tom Hicks i Georg Gillett ovlastili su Barclays Capital, investicijski fond britanske bankarske kuće Barclays Plc., da pronađe kupca za klub, prenosi Reuters.

Američki vlasnici engleskog nogometnog giganta FC Liverpoola Tom Hicks i Georg Gillett ovlastili su Barclays Capital, investicijski fond britanske bankarske kuće Barclays Plc., da pronađe kupca za klub.  Kako prenosi Reuters, pozivajući se na neimovani izvor, Amerikanci prodaju 100-postotni udio u Liverpoolu za 500 milijuna funti.

Već je ranije Sunday Times objavio da će Barclays pristati reprogramirati dugove kluba s 300 milijuna funti novih kredita. Ta privremena konsolidacijska mjera upravo je argument zbog kojeg bi bankin fond mogao naći dobrog kupca, nadaju se obje strane novoga partnerskog odnosa. Hicks i Gillet, koji su klub kupili za 174 milijuna funti u veljači 2007. dosadašnjim kreditorima, britanskoj Royal Bank of Scotland i američkoj Wachoviji, ukupno duguju 237 milijuna funti. Situacija u kojoj su se našli  primorala je vlasnike najtrofejnijeg engleskog kluba (18 puta državni prvak i osvajač pet europskih trofeja) na novu akciju traženja kupca.

U klubu i  Barclaysu, drugoj najvećoj britanskoj banci i službenom sponzoru Premier lige, nisu željeli komentirati navedene špekulacije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije