Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Investicija

Amerikanci grade hrvatski Las Vegas za 1,5 milijardi dolara

las vegas
18.04.2011.
u 15:09

U Hrvatskoj su pregledali lokacije u okolici Dubrovnika, Zadra te više lokacija u Istri, a planiraju zaposliti više od 5000 ljudi.

Skupina američkih investitora iz Nevade najavila je danas u Zagrebu da će u Hrvatskoj izgraditi mali Las Vegas. Vrijednost investicije iznosi 1,5 milijardi dolara, a u hrvatskoj inačici grada zabave i kiča planiraju zaposliti više od 5000 ljudi. U Hrvatskoj su pregledali lokacije u okolici Dubrovnika, Zadra te više lokacija u Istri.

– U konkurenciji Soluna, koji nam je besplatno nudio 100 hektara zemljišta, Ohridskog jezera, Budve i Albanije, Hrvatska je odabrana upravo radi blizine Europe, razvijenog turizma te prekrasne obale – kazao je Zoran Savičić, poduzetnik rođen u Banjoj Luci koji već godinama živi u Las Vegasu. Savičić je rekao da su danas razgovarali i s predsjednikom Ivom Josipovićem, od kojega su, kaže, dobili potporu za projekt.

Površina hrvatskog Las Vegasa trebala bi iznositi između 60 i 100 hektara.

– Dozvole planiramo dobiti do kraja ove godine, a projekt bismo dovršili prije ulaska Hrvatske u EU – najavio je Savičić. Osim njega u posjetu Hrvatskoj su i Michael Jenkins, glavni promotor Las Vegasa u svijetu, i Jean Nikolich, članica nadzornih odbora četiri velika američka Hedge fonda. Za sutra su najavili susret s potpredsjednikom Vlade za investicije Ivanom Domagojem Miloševićem.

 

Komentara 211

CB
cba
20:05 18.04.2011.

Krasno, samo gangsteri hoće ovamo...

MP
mparac3
00:38 19.04.2011.

Ta kasina ce zaposliti 5000 ljudi, i unesreciti 500 000....

OB
-obrisani-
15:33 18.04.2011.

Ja sam inace placen da dajem drugima savjete, ali napravit cu jednu iznimku i preporuciti amerima Sabor RH kao najbolje mjesto za otvaranje kockarnice i cirkusa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije