Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREŽIVIO TRUMPA, KRITIKE, ALI...

Iznenadno povlačenje jednog od moćnika tech svijeta: Šef Twittera podnio ostavku

Jack Dorsey
Foto: Reuters/Pixsell
1/2
29.11.2021.
u 16:41

Dorsey koji je osnovao Twitter bio je njegov CEO do 2008. godine kad je bio maknut s te pozicije. Vratio se na čelo kompanije 2015. godine

Osnivač Twittera i njegov CEO Jack Dorsey (45) podnio je ostavku kao čelni čovjek Twittera. Nakon što su brojni američki mediji napisali da će odstupiti sa svoje pozicije, Dorsey je to sam potvrdio na Twitteru gdje je i objavio tko mu je nasljednik. 

- Ne znam je li itko čuo, ali podnio sam ostavku u Twitteru - napisao je Dorsey. 

 

 

U mailu upućenom zaposlenicima Twittera čiji je screenshot objavio Dorsey navodi se kako je odlučio da ode iz više razloga. Jedan od razloga koje je naveo je i taj da smatra da je ograničavajuće kad kompaniju vodi osoba koja ju je i osnovala, drugi je taj to što njegova zamjena će biti Parag Agrawal kao i to što će se Nadzornom odboru Twittera pridružiti Bret Taylor. 

Objavio je kako će ostati u Nadzornom odboru do kraja njegova mandata kako bi pomogao s tranzicijom, nakon čega će napustiti odbor. Razlog za to je taj što Paragu želi dati prostor da sam vodi kompaniju. 

- Želim da svi znate da je ovo bila moja odluka. Bila je teška za mene, naravno. Volim ovu uslugu i kompaniju i sve vas zajedno. Jako sam tužan, a opet jako sretan. Znam da nema puno kompanija koje dođu do ove razine. I nema puno osnivača koji će odabrati svoju kompaniju prije svojeg ega. Znam da ćemo dokazati da je ovo bio pravi potez - stoji u mailu Jacka Dorseyja upućenom zaposlenicima Twittera.

Twitter se dugo mučio s monetizacijom, a već je godinama i na udarima kritika oko govora mržnje, a potom i zbog cenzure. Lani su te prepirke dosegle vrhunac nakon što je i Twitter suspendirao profil tadašnjeg američkog predsjednika Donalda Trumpa zbog širenja lažnih vijesti.

VIDEO: Twitter zatvorio profile koji su prenosili poruke Trumpa, doživotno izbačenog s mreže!

Dorsey koji je osnovao Twitter bio je njegov CEO do 2008. godine kad je bio maknut s te pozicije. Vratio se na čelo kompanije 2015. godine nakon odlaska bivšeg direktora Dicka Costoloa. 

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Mad Rascal
Mad Rascal
17:45 29.11.2021.

Da ga nije pocela gristi savjest, zato sto se uhvatio u kolo sa globalistickim fasistima? Da njihovi zahtjevi nisu postali malo previse i za njega, jer nije lako mirno spavati kad si svakodnevno pod pritiskom beskrupuloznih zlocinaca?

ST
Startrack
17:27 29.11.2021.

Samo da objasnim kome nije jasno. Ovaj kao i vlasnici Facebooka i Googlea su najbjednije moguce kukavice koje sve rade kako bi udoboljili BLM zato da im BLM nebi dosao pred kucna vrata ili vrata firme. Ovaj bjednik sve radidi sa samo jednim ciljem daje njegova osobna sigurnost dobra. On vidi da policija i vojska ne pomaze ove koji stoje protiv blm pa je on odabrao sigurnu stranu.

Avatar root
root
17:11 29.11.2021.

Prešao čovjek na Viber

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije