Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAGA

Američki istražitelji u lovu na najkrupniju ribu Wall Streeta

Sachs
Reuters
Autor
Gojko Drljača
01.05.2010.
u 10:42

Justice Departmen otvorio je kriminalističku istragu protiv Goldman Sachsa, ali rat želi dobiti na fer način. Vojska od 5300 istražitelja prolazi tečajeve kako se na fer načine boriti protiv financijskog kriminala

Nakon što je Justice Department pokrenuo kriminalističku istagu protiv Goldman Sachsa i njegovih zaposlenika zbog navodne prijevare s vrijednosnicama, Wall Street Journal otvorio je priču o tome koliko je Justice Department pod pritiskom da uhvati u nedjelu zaista velike ribe Wall Streeta.

Državni odvjetnik, Eric Holder, izjavio je WSJ-u: "Nismo tu da pobjeđujemo u parnicama nego da donosimo pravdu. Ako se fokusiramo na to, dobit ćemo sve parnice koje trebamo dobiti".

WSJ je upozorio kako su - nakon odluke da Justice Department krene u dugačku, kompliciranu i vrlo zahtjevnu istragu oko slučaja Goldman Sachsa - šefovi federalnih istražitelja naglasili kako žele izbjeći preveliku revnost koja bi suce mogla nagnati na zaključke da odbace kaznene prijave. Štoviše, Holder je postavio posebnog istražitelja kao i cijeli tim od dvadesetak ljudi koje je zadužio da dijele sve informacije s braniteljima koje bi mogle ići u korist njihovih klijenata. Takvi oprezni potezi došli su nakon što je propalo više istraga među kojima i ona za stock-backdating protiv Broadcomovih egzekutivaca.

Goldman Sachs poriče bilo kakvu krivnju, a ne uzmiče niti pred prijavama SEC-a, američke komsije za vrijednosne papire. Međutim, dionica Goldmana u petak je pala velikih 9,4 posto. Analitičari ne vjeruju da će istražitelji dokazati Goldmanov krimen, ali su uvjereni da njegova dionica ne može napredovati dok se cijela stvar ne razriješi.

Od početka financijske krize pa sve do sada američki istražitelji nisu uspjeli odraditi niti jedan uvjerljivi slučaj protiv gospode s Wall Streeta. Trenutačno mala vojska od 5300 istražitelja prolazi tečajeve kako se na fer načine boriti protiv financijskog kriminala.

Komentara 5

KU
kukuriku
16:44 02.05.2010.

..pa dobro se zna ki Kocka sa tudjim $oldima-\"odabrani narod\",...nista novoga...(jos´malo pa cé i Adolf-biti rehabilitiran, zbog efektnog-rjesénja krize iz 1930.)..

OB
-obrisani-
19:25 01.05.2010.

Ova najavljena istraga, bit će kao i istraga u Europskom Parlamentu o lažnoj uzbuni o svinjskoj gripi - za ušutkavanje javnosti. Ako i završi kakvom \"novčanom\" kaznom, korist je nikakva - novac je ionako papir kojega ima u izobilju. Tko će nadoknaditi štetu ljudima koju su im nanijeli ti psihopati z G.Sachsa svojim makinacinama? Nitko.

BO
bonsai
16:57 01.05.2010.

ako ima koji istražitelj viška mi bi ga rado primili da nas oslobodi HDZ-a i njihovih kompanjona !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije