Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obveznice

Agrokor zaključio financijski aranžman od 700 milijuna eura

\'01.12.2009., Zagreb - Uprava Agrokora odrzala je izvanrednu press konferenciju. Tvrtka Agrokor izdala je na europsko trziste kapitala obveznice vrijedne 400 milijuna eura, na rok od sedam godina, uz
Marko Prpić/PIXSELL
29.09.2012.
u 16:20

Istovremeno sa izdanjem ovih obveznica Agrokor je sklopio i novi financijski aranžman u iznosu od 150 milijuna eura s bankom BNP Paribas, J.P. Morgan i Zagrebačkom bankom -Unicredit Group.

Agrokor d.d. je danas objavio da je odredio cijenu ponude svojih obveznica u iznosu od 325 milijuna € i  300 milijuna $ novih neosiguranih obveznica s pravom prvenstva . Obveznice će izdati Agrokor d.d., s dospijećem 1 veljače 2020. Kamata će iznositi 9.125% godišnje za obveznice denominirane u eurima i 8.875% godišnje za obveznice denominirane u dolarima. Izdanje će biti neosigurano, garantirano od strane određenih kompanija članica Agrokora d.d. te imati pravo prvenstva.

Transakcija podliježe uobičajenim uvjetima zaključenja, a očekuje se da će se zaključiti 9. listopada 2012.

>> Najimućniji Hrvati bogatiji i od arapskih kraljeva nafte

Sredstva od ovog izdanja koristit će se zajedno s novcem u blagajni za otplatu postojećih zaduženja prema sindiciranom kreditu, klupskom zajmu te zajmovima EBRD-a, IFC-a i Credit Agricolea, priopćio je Agrokor.Istovremeno sa izdanjem ovih obveznica Agrokor je sklopio i novi financijski aranžman u iznosu od 150 milijuna eura s bankom BNP Paribas, J.P. Morgan i Zagrebačkom bankom -Unicredit Group.

Ključne riječi

Komentara 2

DO
doktorica
08:09 30.09.2012.

završit će kao i Kerum....

MA
mareiaco
09:27 30.09.2012.

Zašto mu država dvoljava da dobavljačima plaća i posle 400i više dana.Savim koperantima daje bonove a ne novce i sve moraju potrošit u njegovim dućanima.Nije on čist kako se piše raspašće se ko kula od karata samo je pitanje dokle će ga država tolerirat.Zašto država stiji iza njega? To je pitanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije