Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Investicija

Agrokor u mesnu industriju u Rusiji ulaže 200 milijuna eura

todoric
Patrik Macek
14.05.2010.
u 16:08

Riječ je o greenfield investiciji u proizvodnju mesa na lokaciji udaljenoj 200 kilometara od Moskve, a realizirat će se za dva mjeseca.

Agrokor će u sljedeća dva mjeseca završiti akviziciju u Rusiji vrijednu 200 milijuna eura, najavio je danas Ivica Todorić  na radnom doručku u sklopu EBRD-ove konferencije u Zagrebu. Riječ je o greenfield investiciji u proizvodnju mesa na lokaciji udaljenoj 200 kilometara od Moskve. Vlasnik Agrokora rekao je da je novac već prikupljen, a ugovori bi trebali biti potpisani za dva mjeseca. Todorić je istaknuo veliku perspektivu golemoga ruskog tržišta.

- Teško je biti konkurentan u utakmici s globalnim igračima. Bilo je gotovo nemoguće u tranzicijskim zemljama u devedesetim godinama kupiti tvrtku, restrukturirati je i učiniti uspješnom. No to je tako i danas. Međutim, danas najveći svjetski igrači Agrokor gledaju s poštovanjem - kazao je Todorić . Dodao je da je njegova kompanija ušla u EU 10 godina prije Hrvatske.

- Agrokor se u regiji izborio za zavidnu poziciju, no u idućih 10 godina Agrokor će se promijeniti jednako snažno kao što se promijenio i u proteklih 10 - najavio je Todorić.

Osim velikog ulaganja u Rusiji Todorić je najavio skoro refinanciranje dijela Agrokorovih obveza.

- Ugovori su gotovi i u sljedeća dva tjedna refinancirat ćemo 350 milijuna eura kratkoročnih obveza. Cilj nam je zamijeniti kratkoročne obveze dugoročnima - kazao je Todorić.

 

Komentara 77

IZ
izbrisan
10:21 16.05.2010.

Vorosmart Ti nemas pojma sto je kulin(kulen). Ako ti je beljski brend,onda je sve jasno.

Avatar akromegalija
akromegalija
13:01 16.05.2010.

Nakon isisavanje Hrvatske , ajmo u Rusiju.

VO
Vorosmart
16:50 15.05.2010.

Ps Otkud im u ona teška komunistička vremena toliko para? Konzum je treći po uvozu robe iz Kine.Imaju dnevne tzv. \'nivelacije cijena\',gdje na perfidan način šišaju cro-ovčice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije