Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pridružili se fitchu

Agencija Moody's zadržala kreditni rejting Francuske na AAA

moody's, rejting aaa
AFP/PIXSELL
16.01.2012.
u 16:17

S&P je u petak srezao rejtinge devet zemalja eurozone, a među njima i Francuskoj.

Agencija za ocjenjivanje kreditnog rejtinga Moody's zadržala je rejting Francuske na AAA, što je najviša moguća ocjena, prenosi BBC. Odluka dolazi nakon što je agencija S&P u petak smanjila francuski rejting na AA+, a na udaru te agencije našle su se i druge zemlje eurozone.

Međutim, u Moody'su su rekli da će revidirati ocjenu tijekom ovog kvartala. Visoki rejting Francuske mogao bi se naći pod pritiskom nastavi li rasti javni dug, ili se kriza u eurozoni pogorša, naglasili su u agenciji.

Podsjetimo, ni Fitch, treća velika rejtinška agencija, nije smanjio rejting Francuske. Prošli su tjedan izvijestili je mala vjerojatnost da će Francuska 2012. godine izgubiti najvišu ocjenu te da bi do snižavanja moglo doći tek u slučaju iznenadnih šokova vezanih uz krizu eurozone.

Komentara 1

PR
provac21
22:44 16.01.2012.

Ajde dobro. Po mojemu mišljenju, Francuska je prejaka i bude ona prebrodila ovu krizu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije