Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
manje koncerata?

Adria zabava: Ako se ne smanji PDV na koncerte, selimo ih

Lady GaGa
Reuters
06.02.2012.
u 18:45

Ivanković tvrdi da su koncerti najskuplji u Hrvatskoj budući da stopa PDV-a kod susjeda iznosi tek osam posto, zbog čega su i cijene ulaznica jeftinije

Vlasnik bivše tvrtke Lupa promotion, a sadašnje Adria zabave, Vladimir Ivanković, kazao je za Poslovni dnevnik da će, ako se porez na koncertne ulaznice ne smanji, biti prisiljen smanjiti broj koncerata u Hrvatskoj te će ih organizirati u susjednoj Sloveniji i Srbiji.

Ivanković tvrdi da su koncerti najskuplji u Hrvatskoj budući da stopa PDV-a kod susjeda iznosi tek osam posto, zbog čega su i cijene ulaznica jeftinije.

Adria zabava zaslužna je za polovicu koncerata organiziranih u Hrvatskoj, doveli su mnoge poznate zvijezde poput Metallice, Lady Gage, U2-a i Bon Jovia.

Različite umjetničko-strukovne udruge uputile su nadležnom ministarstvu prijedloge da se stopa na "proizvode u kulturi" svede na minimum što su iz Ministarstva kulture pozdravili te su poručili da će se zalagati za maksimalna moguća smanjenja stope PDV-a na ulaznice za glazbene ali i kazališne programe.

Više pročitajte ovdje.

Komentara 1

DR
drznedaj
20:06 06.02.2012.

Bravo, i treba smanjit takve kocnerte kao od Lady Gage.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije