Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
statistika

A Hrvati na teret HZZO-a najčešće idu na bolovanje zbog...

doktor
Thinkstock
15.05.2013.
u 10:51

U 2012. godini na zahtjev poslodavaca provedeno je 4591 kontrola bolovanja nakon čega je zaključeno 25 posto kontroliranih bolovanja

Operacija masovnog odlaska stjuardesa i stjuarda na bolovanje izazvala je kontrole Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje čiji su kontrolori obišli liječnike, pregledali pacijente i ustvrdili da su bolovanja opravdana čime je kabinsko osoblje domaćeg avioprijevoznika dobilo snažan argument u borbi protiv otkaza, piše Poslovni dnevnik.

HZZO i inače provodi redovite kontrole bolovanja, kao i one na zahtjev poslodavaca kao što je to bio slučaj s Croatia Airlinesom.

Ukupna stopa bolovanja u 2012. godini iznosila je 3,11 posto, dok je godinu ranije iznosila 3,23 posto, što je smanjenje za 3,72 posto. Stopa bolovanja na teret poslodavca u razdoblju od siječnja do prosinca 2012. godine iznosila je 1,40 posto i manja je za 8,50 posto od stope bolovanja u prethodnoj godini (1,53 posto). Stopa bolovanja na teret Zavoda iznosila je 1,71 posto i veća je za 0,59 posto od prijašnje godine. Od stope bolovanja na teret zavoda, koja iznosi 1,71 posto, stopa bolovanja zbog bolesti iznosi 1,11 posto, zbog komplikacija u trudnoći 0,50 posto te zbog njege člana obitelji 0,10 posto. Poslovni dnevnik donosi još zanimljive statistike, provjerite ovdje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije