Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fifa odlučila

Bivši Varteks ostao bez tri milijuna kuna, novac ide HNS-u!

Hajduk - Varteks
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/6
20.01.2017.
u 16:49

Iz Napolija su nam odgovorili da su primili odgovor Fife. U njemu stoji da prema dodatku pravilnika Fife klub koji je u stečaju, nije član saveza i ne natječe se, nema pravo na naknadu za razvoj igrača, već Savezu– rekao je Želimir Uršulin, stečajni upravitelj Varaždinskog športskog nogometnog kluba, odnosno pravnog slijednika bivšeg NK Varteksa koji je osnovan 1931. godine

Završena je trakavica oko isplate naknade za razvoj bivšem NK Varteksu. Klub koji je u stečaju od Napolija neće dobiti tri milijuna kuna, na ime naknade za razvoj Marka Roga koji je iz Dinama prešao talijanski sastav, već novac pripada Hrvatskom nogometnom savezu.

- Iz Napolija su nam odgovorili da su primili odgovor Fife. U njemu stoji da prema dodatku pravilnika Fife klub koji je u stečaju, nije član saveza i ne natječe se, nema pravo na naknadu za razvoj igrača, već Savezu– rekao je Želimir Uršulin, stečajni upravitelj Varaždinskog športskog nogometnog kluba, odnosno pravnog slijednika bivšeg NK Varteksa koji je osnovan 1931. godine, piše regionalni.com.

Klub vjerovnicima duguje oko 17 milijuna kuna, a Uršulin je vjerovao kako će se 400.000 eura od Napolija raspodijeliti vjerovnicima.

- Žao mi je, iz tih novac samo mislili namiriti vjerovnike, no izgleda se približavamo kraju stečajnog postupka – najavio je Uršulin tako zatvaranje stečaja i likvidaciju kluba.

Istaknimo da se u 3. HNL Istok natječe NK Varaždin, koji je osnovan prije pet godina, dok se navijački Varteks osnovan prije šest godina natječe u Međužupanijskoj ligi, odnosno četvrtom rangu hrvatskog nogometa.

Ključne riječi

Komentara 1

MV
Mijat vrdoljak
17:19 20.01.2017.

Nek mi neko objasni kakve veze ima gornja slika sa tekstom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije