Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u nedjelju u gorici

Pripremite bicikl, donosimo Tour de Tur rute!

Tour de Tur biciklijada
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
1/3
25.04.2014.
u 08:51

Bicikl je odlično prijevozno sredstvo u Velikoj Gorici jer svega za nekoliko minuta možete prijeći s jednog na drugi dio grada

U povodu obilježavanja Dana planete Zemlje, Udruga Zdrav Duh iz Velike Gorice treći put organizira sportsko-rekreativnu manifestaciju Tour de Tur 2014. koja će se održati u nedjelju, 27. travnja.

- Okupljanje će započeti u 10 sati ispred Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica kada kreće kolona gdje pozivamo sve mlade, odrasle građane, roditelje s djecom da se priključe na vožnju biciklima ulicama grada. Kolona će se zatim kretati relacijom Zagrebačka ulica – Ulica Ljudevita Posavskog – Ulica Matice hrvatske – Tržni centar – Zagrebačka ulica pa sve do cilja, Pučkog otvorenog učilišta – kažu iz velikogoričke Turističke zajednice.

Kronike Velike Gorice obavještavaju da utrka kreće u 12 sati, također ispred POUVG-a, a svi koji žele sudjelovati u vožnji mogu se prijaviti na web stranicama Udruge Zdravi Duh ili na dan manifestacije na prijavnim mjestima do 11 sati. Biciklisti će voziti lokalnim gradskim prometnicama te okolicom Velike Gorice u tri kategorije:

Foto: Kronike VG

Foto: Kronike VG

XC (cesta-makadam-šuma) 43 km – težinski faktor: 4/5 (zahtjevnija ruta za ljubitelje off-road) – CRVENA NA KARTI

Tourist (cesta-makadam) 30 km – težinski faktor: 3/5 (rekreacijsko-turistička ruta) – LJUBIČASTA NA KARTI

Pro Tourist (cesta) 56 km – težinski faktor: 4/5 (zahtjevnija ruta po asfaltu) – PLAVA NA KARTI

Foto: Kronike VG

Osim bicikliranja, za sve građane i sudionike utrke, na cilju će biti organiziran sportsko-zabavni program (paintball, badminton, stolni tenis) i nastup poznatih goričkih bendova i druga iznaneđenja. Cijeli događaj je osmišljen u svrhu promocije biciklizma i zdravog života.

Na taj način organizatori žele podsjetiti građane da svatko od nas može pridonijeti očuvanju okoliša i vlastitog zdravlja vozeći bicikl te pokazati kako je bicikl odlično prijevozno sredstvo u Velikoj Gorici – jer svega za nekoliko minuta možete prijeći s jednog na drugi dio grada.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije