Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sam svoj lanac

Dojadilo im da ostaju bez njih pa smislili mehanizam koji bicikle čini potpuno sigurnima od krađe

Yerka Bikes
Foto: Yerka Bikes/YouTube
1/2
25.08.2014.
u 20:00

Dio je rame bicikla mobilan te se prebaci s druge strane stupa i ponovo spoji s bazom što ga čini sigurnim

Jedna od najvećih briga svakoga tko se svakodnevno služi biciklom jest hoće li mu ga netko ukrasti kada ga ostavi na parkiralištu, ispred trgovine ili dok je na radnom mjestu.

Upravo tom mišlju vodila su se tri mlada čileanska studenta, buduća inženjera – Juan José Monsalve, Andrés Roi i Cristóbal Cabello kojima je dojadilo da im stalno kradu bicikle pa su smislili pametan mehanizam koji prema njihovim riječima, a i dosadašnjim testiranjima bicikl čini potpuno sigurnim od krađe.

Njih su trojica dizajnirala bicikl s mobilnim dijelom rame koji se, kad se bicikl ostavlja, odšarafi zajedno sa sjedalom, preokrene se i spoji s nepomičnim dijelom rame.Tako bicikl postaje sam svoj lanac. Lopov koji pokuša ukrasti ovaj bicikl može ga jedino potrgati pa mu ga se i ne isplati krasti jer bicikl postaje neupotrebljiv.

Juan, Andrés i Cristóbal nadaju se da bi se njihov bicikl mogao naći na tržištu već iduće godine, na zadovoljstvo svih biciklista.

>>Evo kada doista možete biti kažnjeni s 500 kuna tijekom vožnje bicikla!

>>Zaštitite bicikl od krađe: Evo koja je razlika između sajle i u-locka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije